Daca nu se poate la stadion, macar pe Torontalului! Robu face oficial o noua propunere catre CNI

Primarul Nicolae Robu pare să fi renunțat la ideea construirii, cu bani de la bugetul central, a unei săli polivalente de 16.000 de locuri în zona stadionului „Dan Păltinișanu”. Edilul a trimis la București o propunere de amplasament alternativ în Calea Torontalului. CNI tace însă strategic.

Sala polivalentă de 16.000 de locuri este, în continuare, tot o temă de discuții. Primăria Timișoara susține că ea trebuie construită în Timișoara, CJ Timiș o vrea la Giroc, însă Compania Națională de Investiții (CNI), cea care ar trebui să asigure finanțarea, tace strategic. CNI nu a oferit niciun fel de garanție că va construi cândva acest obiectiv. La finele lunii septembrie, Robu spunea că primăria poate oferi și alte terenuri pentru o astfel de investiție, nu neapărat cele 7 parcele cu cântec din zona Stadionului „Dan Păltinișanu”. Acum, edilul anunță că a făcut primul demers oficial în acest sens. „Am transmis la CNI o propunere de amplasament cu parcele libere de sarcini și dimensiuni suficient de mari, la care nu se pot aduce obiecții. Rămân la convingerea că și locația inițiaă, cu cele 7 parcele, era foarte bună, unele avea sarcini care, în timp, vor dispărea. S-ar fi putut foarte bine demara studiul de fezabilitate și pentru acea locație, după cum mi-au spus arhitecții cu care am colaborat. Locația alternativă este pe Calea Torontalului, unde PMT dispune de un teren liber de 93 ha”, a declarat, marți, Robu.

Este vorba despre 3 parcele cu o suprafață totală de 160.000 metri pătrați. „Acest amplasament are o serie de avantaje care contribuie la reducerea investiției: proximitatea unor cartiere mari, Circumvalațiunii, Aradului, Torontalului, accesibilitate pe o șosea cu 4 benzi, bretea de legătură Calea Torontalului – Calea Aradului, apoi pe centura ocolitoare Aradului – Lugojului. Are în vecinătate toate rețelele de utilități, iar primăria este dispusă să suporte o parte din costuri, fiind deschisă la un parteneriat”, a completat Nicolae Robu. Acesta admite totuși că nu a primit nicio solicitare oficială de la Compania Națională de Investiții. „Nădăjduiesc că rațiunea va prevala și că Timișoara, al treilea oraș al țării și Capitală Europeană a Culturii în 2021, va avea sala polivalentă de 16.000 de locuri. Toată lumea știe că nici n-au auzit cei de la CNI de existența comunei Giroc, tot respectul cuvenit Girocului, dar aceasta este realitate. Cineva a profitat de poziția avută, din fericire pentru puțin timp”, a conchis primarul Timișoarei. La începutul lunii noiembrie, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, anunța că a înaintat către CNI certificatele de urbanism aferente studiului de fezabilitate pe terenul de la Giroc. „Și-au dat seama că în PMT nu au decât un partener mincinos (…) Investiția se va realiza pe terenul CJ (…) Ținând cont că este o investiție care depășește 50 de milioane de euro, trebuie parcurși mai mulți pași. În primul rând trebuie avizată în Comisia tehnico-economică a CNI, va merge în Comisia tehnico-economică a ministerului, după aceea va trebui aprobată investiția prin hotărâre de guvern”, spunea Dobra. Evident, nu există nici măcar un termen orientativ pentru construirea acestei săli polivalente.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago