Primarul Nicolae Robu pare să fi renunțat la ideea construirii, cu bani de la bugetul central, a unei săli polivalente de 16.000 de locuri în zona stadionului „Dan Păltinișanu”. Edilul a trimis la București o propunere de amplasament alternativ în Calea Torontalului. CNI tace însă strategic.
Sala polivalentă de 16.000 de locuri este, în continuare, tot o temă de discuții. Primăria Timișoara susține că ea trebuie construită în Timișoara, CJ Timiș o vrea la Giroc, însă Compania Națională de Investiții (CNI), cea care ar trebui să asigure finanțarea, tace strategic. CNI nu a oferit niciun fel de garanție că va construi cândva acest obiectiv. La finele lunii septembrie, Robu spunea că primăria poate oferi și alte terenuri pentru o astfel de investiție, nu neapărat cele 7 parcele cu cântec din zona Stadionului „Dan Păltinișanu”. Acum, edilul anunță că a făcut primul demers oficial în acest sens. „Am transmis la CNI o propunere de amplasament cu parcele libere de sarcini și dimensiuni suficient de mari, la care nu se pot aduce obiecții. Rămân la convingerea că și locația inițiaă, cu cele 7 parcele, era foarte bună, unele avea sarcini care, în timp, vor dispărea. S-ar fi putut foarte bine demara studiul de fezabilitate și pentru acea locație, după cum mi-au spus arhitecții cu care am colaborat. Locația alternativă este pe Calea Torontalului, unde PMT dispune de un teren liber de 93 ha”, a declarat, marți, Robu.
Este vorba despre 3 parcele cu o suprafață totală de 160.000 metri pătrați. „Acest amplasament are o serie de avantaje care contribuie la reducerea investiției: proximitatea unor cartiere mari, Circumvalațiunii, Aradului, Torontalului, accesibilitate pe o șosea cu 4 benzi, bretea de legătură Calea Torontalului – Calea Aradului, apoi pe centura ocolitoare Aradului – Lugojului. Are în vecinătate toate rețelele de utilități, iar primăria este dispusă să suporte o parte din costuri, fiind deschisă la un parteneriat”, a completat Nicolae Robu. Acesta admite totuși că nu a primit nicio solicitare oficială de la Compania Națională de Investiții. „Nădăjduiesc că rațiunea va prevala și că Timișoara, al treilea oraș al țării și Capitală Europeană a Culturii în 2021, va avea sala polivalentă de 16.000 de locuri. Toată lumea știe că nici n-au auzit cei de la CNI de existența comunei Giroc, tot respectul cuvenit Girocului, dar aceasta este realitate. Cineva a profitat de poziția avută, din fericire pentru puțin timp”, a conchis primarul Timișoarei. La începutul lunii noiembrie, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, anunța că a înaintat către CNI certificatele de urbanism aferente studiului de fezabilitate pe terenul de la Giroc. „Și-au dat seama că în PMT nu au decât un partener mincinos (…) Investiția se va realiza pe terenul CJ (…) Ținând cont că este o investiție care depășește 50 de milioane de euro, trebuie parcurși mai mulți pași. În primul rând trebuie avizată în Comisia tehnico-economică a CNI, va merge în Comisia tehnico-economică a ministerului, după aceea va trebui aprobată investiția prin hotărâre de guvern”, spunea Dobra. Evident, nu există nici măcar un termen orientativ pentru construirea acestei săli polivalente.
Comentarii prin facebook