ANL promite aproape 90 de case prin credit ipotecar. Primaria Timisoara a dat deja terenul

Aproape 90 de case prin credit ipotecar – atât va construi din această primăvară, teoretic, ANL, în Chișoda, pe un teren de 3,3 hectare pus la dispoziție de Primăria Timișoara. E plin de promisiuni venite din partea Agenției Naționale de Locuințe în capitala Banatului, unde ultimele locuințe construite în această formulă au fost finalizate în 2009.

Consilierii locali au votat în primul plen din 2018 transmiterea, către ANL, a unui teren pentru construirea unor case în Chișoda. „Se aprobă transmiterea spre folosință gratuită, pe perioada realizării investițiilor, către ANL, a terenului situat în localitatea Chișoda, în suprafață de 33.629 mp (…) în vederea construirii unui cartier de locuințe ANL prin credit ipotecar: case tip HC – 23 bucăți, case tip TS – 28 bucăți și case tip LC – 36 bucăți. Se aprobă asigurarea din bugetul propriu a resurselor necesare pentru execuția și finalizarea lucrărilor tehnico-edilitare aferente construcției (apă, canalizare, energie termică și electrică, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi etc) până la recepția la terminarea lucrării”, se precizează în proiectul aprobat. Casele, 87 la număr, vor fi în regim de înălțime P+M și P+1E. Conform primarului Nicolae Robu, a fost nevoie ca acest proiect să fie votat, în regim de urgență, pentru că ANL ar fi gata să se apuce de treabă. „Ei spun că vor începe cât de curând construcția, numai să le punem noi la dispoziție terenul. Cei de la ANL zic că, în această primăvară, vor să dea drumul la construcție”, a precizat, pentru deBanat.ro, edilul.

„Tolba” ANL pentru Timișoara e plină însă de promisiuni, atât înspre primărie, cât și înspre CJ Timiș. Tot pe un teren al PMT, în zona II de la Brad, ar urma să înceapă cât de curând construcția unui bloc pentru medici. În vara anului trecut au fost desemnat și firmele care se ocupă de proiectare și execuție: asocierea SC Formin SA, din Caransebeș – Dacodrin SRL, din Arad. De asemenea, în Giroc, unde CJ Timiș are un teren de 11 hectare primit de la Ministerul Apărării, ANL va derula două proiecte. Unul vizează 4 blocuri, cu un total de 88 de apartamente, din care jumătate vor reveni Armatei, iar al doilea se referă la construirea a 90 de case, care vor putea fi cumpărate prin credit ipotecar. Ultimele blocuri construite de ANL în Timișoara datează din 2009, agenția construind, la începutul anilor 2000, și câteva case în zona Tigrului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

18 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago