La Timisoara nu se poate, dar CNI face stadion la Slatina! Cand ai un Valcov, nu-ti trebuie nici echipa

În timp ce șefii administrației locale își aruncă vorbe grele pe tema vechiului stadion, iar președintele CJ e aproape sigur că nu vor veni bani de la București pentru construirea unei noi arene, Compania Națională de Investiții se apucă de făcut stadion la…Slatina! Orașul din Oltenia nu are echipă în primele trei ligi.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a anunțat că, din vară, Stadionul „Dan Păltinișanu” ar putea fi închis, pentru că nu mai este sigur. Primarul Nicolae Robu a replicat că, decât să fie închisă, arena ar fi mai bine să fie transferată către municipalitate, dispusă să facă și investițiile de rigoare. Dobra a respins categoric oferta și a anunțat, în același timp, că e puțin probabil să vină bani de la București pentru construirea unui nou stadion. „De ce să-l dăm la primărie, dacă nu este generator de venituri? Să-i încărcăm pe ei cu paguba? (…) Punctul meu de vedere, și în discuțiile cu specialiștii, este că trebuie să demolăm acest stadion, în momentul în care vom avea asigurată finanțarea și în momentul în care vom avea semnat contractul de execuție al lucrărilor pentru un nou stadion (…) Trebuie să vă spun că mai mult ca sigur nu o să primim finanțare de la CNI pentru stadion. Trebuie să fiu sincer și corect în acest sens (…) Discutăm de finanțare în momentul în care știm valoarea estimativă a proiectului. Nu are rost să discutăm acum. Am dat drumul la un studiu de prefezabilitate cu o notă conceptuală”, a declarat președintele CJ. Primarul Nicolae Robu o ține pe-a lui, că stadionul este prins pe „lista-sinteză” a Companiei Naționale de Investiții, datorită intervențiilor sale.

Între timp, Compania Națională de Investiții își vede de treabă și… a început demersurile legale în vederea obținerii de aprobări pentru a construi un stadion nou, de 10.000 de locuri, la Slatina! Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a anunțat că autoritățile locale vor să ridice un nou stadion în Slatina, care va fi construit în incinta Complexului 1 Mai, în locul amplasamentului actual. „Am demarat primele documente pentru această investiție, prin CNI. Stadionul va avea în jur de 10.000 de locuri, proiectarea ți toate studiile le face Compania Națională de Investiții. Noua investiție va fi pe amplasamentul actualului stadion”, a declarat Oprescu. Stadionul „1 Mai” se află aproape de faleza râului Olt și are o capacitate de 12.000 de locuri. El a fost renovat ultima oară în 2008. Ultima renovare efectuata la aceasta arena a fost in anul 2008. Echipa de fotbal FC Olt s-a desfiinţat după ce fostul primar Darius Vâlcov a plecat la Bucureşti, în guvernul lui Victor Ponta, iar, ulterior, a fost anchetat de DNA pentru corupţie. FC Olt Slatina s-a retras în 2015 din campionatul Ligii 2. A apărut apoi Inter Olt Slatina, care a jucat în Liga 3, însă care s-a desfiinţat doar o scurtă perioadă, tot din lipsă de bani.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

46 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago