Mare parte din semafoarele din Timișoara erau nefuncționale joi la prânz. De vină ar fi fost o pană de curent, care ar fi afectat aceste instalații. Orașul de pe Bega are un sistem de management al traficului care a costat 6 milioane de euro. UPDATE: Primarul Timișoarei spune că ar putea fi un atac cibernetic.
Zi grea pentru șoferii din Timișoara, care au constat că, la prânz, mare parte din semafoare erau nefuncționale. Din Iosefin până în Calea Aradului, s-a circulat doar pe baza semnelor de circulație și regulilor de prioritate. Culmea este că una dintre cele mai aglomerate intersecții, cea de la Hotel Continental spre Bastion, era aproape goală! De vină pentru semafoarele „stinse” a fost o pană de curent.Proiectul de management al traficului, realizat cu bani în mare parte de la UE, a costat 6 milioane de euro și prevede semafoare noi în 44 de intersecții, 90 de intersecții modernizate, montarea de camere de supraveghere în 134 de intersecții, montarea a 230 de camere video în trafic, șapte radare de viteză, 13 radare de informare, 13 panouri cu afișare numerică, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, 17 panouri de afișare a mesajelor variabile și amenajarea unui centru de comandă. De întreținerea sistemului se ocupă SDM. Reprezentanții Primăriei Timișoara nu au putut fi contactați pentru a oferi o explicație oficială, respectiv o estimare a termenului până la care se va remedia situația.
UPDATE1:
Am reușit, în cele din urmă, să luăm legătura cu primarul Timișoarei. Conform acestuia, situația de joi este una nemaiîntâlnită până acum. Altfel spus, deși pene de curent au mai fost, au intrat de fiecare dată în funcțiune sistemele alternative, iar semafoarele au fost repornite fără probleme din centrul de comandă și control. Joi însă, acest lucru nu a fost posibil. „Sistemul de alimentare cu energie electrică de rezervă a intrat în funcțiune, dar semafoarele nu au putut fi repornite de la distanță. Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Practic, fiecare semafor trebuie repornit de la fața locului. Se lucrează la asta, dar nu știu să vă spun cât va dura”, a precizat, pentru deBanat.ro, edilul. Căderea de tensiune s-a înregistrat în jurul orelor 13.30. Încă nu se poate spune care este cauza pentru care a existat acel „scurtcircuit” între semafoare și centrul de control. „Nu este exclus un atac cibernetic. Nu spun că asta s-a întâmplat, dar este una dintre ipoteze. Nu pot să vă spun ce s-a întâmplat, urmează să stabilească asta specialiștii”, a mai declarat primarul.
UPDATE2: La ora 18.30 încă nu fuseseră repuse în funcțiune toate semafoarele. În zonele Brâncoveanu și Calea Șagului, acestea erau încă stinse. Cu toate acestea, traficul nu era mai aglomerat decât într-o zi obișnuită, în care sistemul era funcțional.
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…
Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a avut, marţi, mai multe întâlniri de lucru la Compania…
Primăria Ghiroda anunţă că, în urma solicitării transmise către SMTT, au fost aprobate următoarele modificări…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…