Categories: Economic

Trăiască berea! Românul bea, în medie, 82 de litri pe an, peste jumătate la PET

Piața berii din România a crescut, în 2017, cu 2% în ceea ce privește volumul. În ceea ce privește consumul, conform Asociației Berarii României, suntem pe locul 7 în Europa. Ponderea berii la PET a scăzut din nou, dar tot reprezintă aproape 51% din piața locală.

În 2017, piața berii din România a crescut cu 2%, ajungând la un volum de 16,11 milioane hectolitri. De asemenea, consumul de bere pe cap de locuitor a ajuns la 82 de litri, față de 80 de litri în urmă cu un an. Raportul Asociației Berarii României mai arată că, la nivel european, suntem pe locul 7 în ceea ce privește consumul pe cap de locuitor și pe locul 8 în ceea ce privește volumul de bere. Sectorul berii creează, conform patronatului din domeniu, peste 85.000 de locuri de muncă, din care 10.000 în sectorul agricol, 26.000 în retail și circa 27.000 în sectorul ospitalității. Reprezentanții berarilor spun că sectorul berii generează valoare adăugată de peste 860 milioane de euro anual și varsă la bugetul de stat pese 530 de milioane de euro anual direct și indirect, prin activități conexe.

Românii preferă, în continuare, berea la PET, deși este al doilea an în care acest produs înregistrează o scădere. Iată ce fel de bere beau românii:

  • sticlă – 27,46%
  • doză – 18,2%
  • keg – 3,38%
  • PET – 50,94%

Asociaţia Berarii României cuprinde cinci mari producători de bere din România și o microberărie care furnizează împreună peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

6 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

7 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

9 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

10 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

12 ore ago