Politicieni

Noaptea minții: timișoreanul Ovidiu Sîrbu, bun pentru guvern, inapt psihologic pentru Poliție!

Că România este țara tuturor posibilităților este deja de notorietate. Aproape nimic nu te mai miră. Totuși, unele lucruri depășesc orice fel de imaginație și îi revine Timișoarei „onoarea” de-a trimite în guvern și un om care, cu doar doi ani în urmă, a fost declarat oficial inapt psihologic pentru un post în Poliție!

Nu-i un secret că în Guvernul PSD-ALDE și-au găsit sinecuri pe diverse posturi tot felul de beizadele, pușlamale, dansatoare la bară, nepoate, cumnați, amante etc. Timișoara marchează însă, probabil, o premieră: a trimis în guvern un om în guvern care, în 2016, era declarat oficial inapt din punct de vedere psihologic pentru un post în Poliție! Filiala ALDE Timiș a anunțat, mândră nevoie mare, joi, numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor a lui Ovidiu Sîrbu, președinte al organizației municipale a acestui partid. În luna ianuarie a.c., când a fost numit președinte al ALDE Timișoara, Sîrbu menționa că a lucrat în Primăria Timișoara, de unde a plecat fiindcă… se punea prea mare accent pe infrastructura rutieră. Infrastructură pe care, joi, din noua calitate de secretar de stat, a catalogat-o drept foarte proastă. Ce a „uitat” însă Sîrbu să spună e un episod extrem de strânjenitor pentru trecutul său apropiat. În 2016, cu un an înainte de-a se angaja în Primăria Timișoara, el a încercat să ajungă ofițer de Poliție la Rutieră.

A fost respins însă, fiindcă… nu era apt din punct de vedere psihologic. „În revenire la Anunţul nr. 91187 din 08.11.2016 referitor la lista candidaţilor înscrişi la concursul de ocupare din sursă externă a unui post vacant de ofiţer de poliţie la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, specialitatea poliţie rutieră şi rezultatul analizei candidaturii acestora, îndreptăm următoarea eroare materială: Motivul invalidării candidaturii domnului SÎRBU OVIDIU – MARCEL, candidat înscris la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş pentru postul vacant de ofiţer de poliţie – specialitatea poliţie rutieră, poziţia 165, este acela că nu îndeplineşte condiţia de «apt» psihologic. În anunţul iniţial a fost menţionat, în mod eronat, faptul că acesta nu îndeplineşte condiţia de «apt» medical”, se arată într-un document oficial al IPJ Timiș. Dacă IPJ Timiș e pe statul de plată al lui Soros sau face parte din „statul paralel”, cum probabil vom auzi de la cei din ALDE, n-avem cum să știm.

Cert este că, după rateul la poliție, Ovidiu Sîrbu s-a angajat la Primăria Timișoara, unde – nu-i așa? – n-avea nevoie de certificat psihologic. Nu i-a plăcut acolo fiindcă se făceau prea multe drumuri, iar acum ALDE l-a făcut ditamai secretar de stat în Ministerul Transporturilor, unde se va ocupa de… drumuri. Fiindcă așa funcționează meritocrația în România.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

2 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

4 ore ago