Școala privată ortodoxă „Antim Ivireanu” din Timișoara devine școală de stat. Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcţionare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara.
Înfiinţarea Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” a fost aprobată prin ordin de ministru, în urma parcurgerii procesului de evaluare în vederea acreditării de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Școala privată ortodoxă „Antim Ivireanul” devine școală de stat, pentru că nu mai putea funcționa în clădirea primăriei de pe Bd. Liviu Rebreanu, pe care o primise gratis în urmă cu patru ani. Din anul școlar 2018/2019, noua școală de stat va avea clase gimnaziale și primare. O clasă de liceu va avea abia din anul școlar 2019/2020.
„La solicitarea Arhiepiscopiei Timișoarei și a părinților, care doreau ca elevii să învețe într-o școală ortodoxă, s-au făcut demersurile pentru înființarea unei unități de învățământ de stat. S-a desemnat de către ministrul Educației o unitate de învățămînt tutelară, Colegiul Național Bănățean, care a procedat la întocmirea documentației. Școala Antim Ivireanu este acum o unitate de învățământ autorizată pe nivelul primar, gimanzial și liceal. În decembrie 2018 vom analiza posibilitatea de a le da clase de liceu. Liceul s-a autorizat, pe lângă Teologie, și pe Filologie și Științe Sociale. Este puțin probabil să le putem oferi atât de multe clase”, spune inspectorul școlar general Aura Danielescu.
În 2014, iar consilierii locali votau „transmiterea din administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara în administrarea Mitropoliei Banatului – Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei a imobilului, proprietatea publică a Municipiului Timişoara, situat în Timişoara, str. Liviu Rebreanu nr. 35, compus din clădire şcoală cu S+P+2E, centrală termică, sală de sport cu parter şi teren construit şi neconstruit în suprafaţă de 7.956 mp”. Durata acestui transfer era de patru ani, iar în clădirea fostei Generale au funcționat Școala „Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița”, unități private de învățământ aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Timișoara și al Asociației Prologos. Taxele plătite de părinții ai căror copii urmează aceste cursuri se învârt în jurul sumei de 700 lei / lună. În iunie 2018, CL a aprobat un proiect care prevedea „oportunitatea înfiinţării începând cu anul şcolar 2018/2019 a Liceului Teologic Ortodox «Sfântul Antim Ivireanul»”.
Dominic Fritz acuză guvernul că face în așa fel încât Spitalul CFR să ajungă, cu…
Stabilirea unui al doilea viceprimar al Timișoarei în noua legislatură, alături de confirmatul Ruben Lațcău,…
În etapa a 13-a din Liga 2, CSC Dumbrăviţa va evolua în deplasare, contra Chindiei…
La solicitarea societăților din subordine, Aquatim și Colterm, comisia de circulație din cadrul Primăriei Muncipiului…
Încă o zi memorabilă în universul UPT. Sala Senatului Universității Politehnica Timișoara, o sală cu…
Începând de vineri, structura de conducere a Consiliului Județean Timiș este în completă. Aleșii județeni…