Firme din Timiș, la ZR-BizNet Zrenjanin 2018

O delegație de afaceri a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a participat la misiunea economică organizată la Zrenjanin (Serbia). Târgul s-a adresat firmelor din toate domeniile de activitate, obiectivul principal fiind promovarea și dezvoltarea afacerilor și investițiilor, la nivel interregional și transfrontalier.

Au fost prezente peste 100 de companii din toate regiunile Serbiei și din țările învecinate: (Bosnia-Herțegovina, Croația, Muntenegru, România, Ungaria), a căror prezență a oferit cadrul pentru stabilirea de contacte de afaceri în domenii de interes reciproc. Reprezentanți ai S.C. Elba-Com SA Timișoara, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale (ISIM) Timișoara, S.C. KPM Technik Timișoara și Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, și-au prezentat oferta de produse și servicii. A fost organizat, de asemenea, un parteneriat de afaceri în domeniul turismului la care au participat agenții de turism și tur operatori din Serbia. La întâlnire au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației de Turism Zrenjanin, CCI Zrenjanin, CCIA Timiș, Consiliului Județean Caraș-Severin și Asociației pentru Promovarea Turismului. Târgul a fost organizat de Municipalitatea Zrenjanin, Camera Regională de Comerț și Industrie Zrenjanin, Asociația Generală a Antreprenorilor și Uniunea Patronală din Zrenjanin. Datorită relațiilor de colaborare tradiționale dintre CCIA Timiș și CCI Zrenjanin, firmele timișene au beneficiat de participare gratuită în stand individual sau colectiv. „Prezența firmelor timișene și a CCIAT la această manifestare expozițională este una tradițională și de succes. Ea a condus la stabilirea de contacte de afaceri directe, iar la nivel inter-cameral, la derularea în comun a peste 12 proiecte europene. Întâlnirile cu vizitatorii profesioniști, cele din cadrul parteneriatului de afaceri și discuțiile cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie Zrenjanin au condus la stabilirea unor agende de lucru comune, prin vizite de documentare la Timișoara, colaborări în domeniul pregătirii profesionale, distribuire de produse, colaborări în domeniul cercetării-dezvoltării, transfer de know-how”, spune Rodica Olinic, consilier Relații Publice al CCIAT.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

2 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

3 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

5 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

6 ore ago