Primăria Timişoara

Sport Club Municipal Timișoara ar putea fi desființat. Robu: Există și această alternativă

Supărare mare în paradisul sportiv al Timișoarei. Cu restanțe la plată la secția de handbal și o sumă uriașă care trebuie plătită de secția de baschet, SCM Timișoara nu stă deloc pe roze. Primarul Nicolae Robu e deranjat de insistența cu care se cer bani și spune că ar putea pune în discuție chiar… desființarea clubului!

SCM Timișoara a fost înființat la finele anului 2015, iar directorul clubului este, de atunci, Radu Țoancă, fost consilier local PSD. SCM ține sub aceeași umbrelă clubul-fanion de rugby al Timișoarei, echipele tradiționale de baschet și handbal, dar are și secții de tenis sau motociclism. În 2016 și 2017, SCM a avut de la bugetul local alocate câte 17 milioane de lei, dar anul trecut suma a fost suplimentată până la 20 de milioane. Aceasta este și suma alocată pentru 2018, dar, cu toate acestea, situația financiară a clubului nu este deloc roză.

Sunt datorii la echipa de handbal, care nu merge deloc rău în campionat, iar secția de baschet este deja sancționată de FIBA, din cauza unui proces complicat, pierdut cu foști jucători, care trebuie să primească o sumă de aproximativ 90.000 de euro. Primarul Nicolae Robu spune că banii vor fi plătiți. „La handbal este critică o sumă de sub 100.000 lei, am dat și luni 100.000 lei, am dat și marți 50.000 lei, am dat și zilele trecute. Dăm, așa… Am dat mai mult decât este nevoie pentru handbal. Dăm și la baschet. O să plătim (…) Trebuie să plătim și la baschet, o să plătim tot ce este legal să plătim, dar nu putem peste noapte, cum vor ei”, a declarat, pentru deBanat.ro, edilul.

Robu admite că situația, din punct de vedere al banilor, nu este cea mai fericită, dar spune că alte cluburi au câștigat titluri naționale, deși jucătorii nu erau plătiți la zi. „Situația financiară de la SCM Timișoara nu este rezolvată în momentul de față. Eu i-aș ruga să-și vadă de joc pe teren și să mai termine cu preocupările astea financiare, că alții au luat titluri de campioni naționali cu luni de zile de restanță. Cât au ei restanțe? Au restanțe mici, nu de 6-7 luni, cum au fost alții, care au câștigat titluri de campioni”, mai spune primarul Timișoarei.

În vara acestui an, secția de baschet fete a SCM Timișoara a fost desființată, la mai puțin de doi ani de la înființare. La vremea aceea, Robu spunea că nu a fost anunțat de această decizie. „Pe mine nu m-a informat nimeni că s-ar fi desființat vreo echipă. Nu știu nimic. Avem director care să se ocupe. O să vedem. Tot ce știu este că le-am transmis să nu-și mai facă bugete de 30 de milioane de lei de la bugetul local. Noi avem de făcut alte lucruri în oraș, mai importante decât să finanțăm toate ideile sportive ale unora și altora (…) Le-am cerut în permanență să atragă venituri private. De ce nu sunt în stare unii să obțină fonduri? Dacă nu sunt în stare, să plece, desființăm echipele și vom avea atât cât își dorește comunitatea să avem”, ne declara primarul.

Acum, Robu vorbește chiar despre… desființarea clubului! „Devin deranjanți, încât, la un moment dat, o să punem în consiliul local și alternativa să desființăm Sport Club Municipal. Există și alte probleme ale orașului. Ce ar trebui să facem, să las orașul fără căldură, ca să fie ei mulțumiți? Trebuie să înțeleagă că toate au o limită, este o insistență care începe să fie deranjantă din partea lor. Și cred că trebuie să căutăm alți oameni. Oricât de mult iubesc eu sportul, sunt lucruri cărora trebuie să le acord o mai mare importanță decât sportului”, a mai precizat, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

33 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

2 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago