Politicieni

Acţiunea de tăiere a cablurilor continuă în alte cartiere. Robu, mirat că timişorenii nu-i aplaudă campania

Marea tăiere de cabluri de pe stâlpii Timişoarei este o necesitate, spune Nicolae Robu, aceasta şi pentru că va urma operaţiunea de reabilitare a trotuarelor şi carosabilului din zonele centrale. Primarul nu înţelege de ce timişorenii nu-i aplaudă această campanie, în urma căreia mii de familii, instituţii şi firme au rămas fără cablu TV şi Internet.


Vorbind despre „subiectul fierbinte pe care l-am creat aseară”, primarul Nicolae Robu e nemulţumit că cetăţenii nu îi ţin partea într-un număr semnificativ şi, chiar dacă nu e de vină, tot asupra lui se răsfrânge operaţiunea. „Mă mir de tupeul unora de-a face pe victimele. Anul 2009 era primul termen când cablurile trebuiau duse în subteran. Au trecut nouă ani de atunci, hotărârea e din administraţia precedentă, proprietarii de cabluri nu au catadicsit să pună în aplicare o hotărâre de consiliu. Până când să ii tot rugăm frumos şi să vedem că nu se întâmplă nimic? De când sunt primar s-au realizat canalizaţii speciale pentru cablu, sunt în tot centrul istoric. Unele firme au propriile tubulaturi în subteran pentru ele şi cele care nu au optează pentru închiriere. Nu este problema noastră cum se rezolvă această eliminare, e problema lor. Dacă tu, ca firmă, urmăreşti numai profit fără a îţi face datoria faţă de oraşul unde îl realizezi e o problemă. Timişoara nu e oraşul nimănui”, a declarat, marţi, Robu.

El şi-a cerut scuze cetăţenilor rămaşi fără serialele favorite la TV, dar nu înţelege de ce este acuzată primăria. De ce acum şi în zona centrală? „Vrem să începem lucrările de reabilitare a trotuarelor şi carosabilului, e normal ca ulterior să vină operatorii şi să spargă din nou, aşa cum fac ei în stil de fuşerai? Îmi pare rău, aici am ajuns, e o situaţie pe care trebuie să o gestionăm”, insistă primarul. Ulterior, la fel se va interveni şi în alte cartiere, acolo unde Robu spune că s-au făcut săpături, s-a introdus tubulatură subterană, dar niciunul dintre cabluri nu a dispărut de pe stâlpi. El a mai menţionat că, de această dată, nu a mai tăiat cablurile Serviciului Special de Telecomunicaţii, aşa cum a făcut la precedenta acţiune heirupistă de tăiat cabluri de pe stâlpi.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

7 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

7 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago