Invatamant

Călin Dobra, atac prin ricoşeu la Sorin Grindeanu. Victimă colaterală: Aura Danielescu, şefa IŞJ Timiş

Începând de săptămâna viitoare, Aura Danielescu nu va mai conduce Inspectoratul Şcolar Judeţean, mandatul ei expirând. PSD Timiş nu a solicitat la minister prelungirea mandatului, propunând, în schimb, alte nume. Principala favorită este Florina Spălăţelu, directoarea Colegiului Economic. Schimbarea de la IŞJ este o consecinţă a relaţiei proaste între actualul şi fostul preşedinte ai PSD Timiş, respectiv Călin Dobra şi Sorin Grindeanu, ultimul fiind cumnat al Aurei Danielescu.

La finalul acestei săptămâni, pe 24 martie, mandatul Aurei Danielescu la şefia Inspectoratului Şcolar va expira. Cu toate că mandatul putea să-i fie prelungit, cei din PSD Timiş au decis să facă alte propuneri pentru şefia IŞJ. Principala favorită să ajungă şefa învăţământului preuniversitar din Timiş este actuala directoare a Colegiului Economic, Florina Spălăţelu.

Florina Spălățelu, apropiata primarului din Recaș

Florina Spălățelu este o apropiată a primarului din Recaş, Pavel Teodor, ales de puţin timp vicepreşedinte al PSD Timiş. Surse din partid susţin că Teodor a promis că va depăşi în zona Recaşului planul de voturi pentru PSD la europarlamentare, dacă protejata sa va ajunge inspector general.

(foto: Florina Spălăţelu, viitoarea șefă a învățământului din Timiș)

Revenind la Aura Danielescu trebuie spus că schimbarea ei din funcţie nu are la bază competenţele profesionale, atâta timp cât la toate evaluările a obţinut peste 95 de puncte dintr-un total de 100. Astfel că motivele înlocuirii trebuie căutate în zona politică. Amintim aici că Danielescu este cumnata fostului preşedinte al PSD Timiş Sorin Grindeanu. Ori relaţia acestuia cu succesorul său, Călin Dobra, nu este dintre cele mai bune. Iar Danielescu a căzut chiar în mijlocul acestui conflict surd între fostul şi actualul şef al PSD Timiş, urmând să plătească cu funcţia.

De altfel, mai mulţi directori de şcoli din teritoriu, auzind de schimbarea de la vârful IŞJ Timiş şi nemulţumiţi de acest lucru, au vrut să intre în audienţă la Dobra. Liderul PSD Timiş şi al CJ Timiş le-a spus însă că va fi plecat miercuri şi joi din Timişoara şi că, oricum, subiectul Inspectoratului Şcolar este închis.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago