Sănătate

Două milioane de lei în plus. Protecţia la incendii scumpeşte semnificativ reabilitarea cantinei de la Spitalul de Copii

Primăria Timişoara doreşte să reabiliteze corpul care găzduieşte cantina Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, dar, pentru a pune în aplicare planul este nevoită să adapteze proiectul la cerinţele actuale din domeniul protecţiei la incendii. Pentru aplicarea acestor cerinţe, valoarea proiectului va fi majorată  cu aproape două milioane de lei. 

 

Consilierii locali timişoreni vor trebui să-şi exprime votul asupra unui nou proiect care se referă la suma alocată pentru reabilitarea corpului de clădire care găzduieşte cantina unităţii medicale menţionate. Conform datelor iniţiale, costul aferent proiectului „DALI +PT reparaţii capitale corp cantină la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru copii Louis Ţurcanu, din Timisoara Piaţa Regina Maria (Dr Iosif Nemoianu) Nr. 2, jud. Timis” era de 4.745,57976 mii lei (inclusiv TVA), din care construcţii în valoare de 2.756,80331 mii lei (inclusiv TVA).

Pentru respectarea legislaţiei referitoare la protecţia la incendii, proiectul va trebui semnificativ modificat. 

„În vederea actualizării devizului general în conformitate cu cerințele avizului de Securitate la incendiu Nr. 251/19/SU-TM din 09.08.2019 pentru scenariul de Securitate la Incendiu de pe amplasamentul Spitalului Clinic de Urgențe pentru copii Louis Turcanu, din Timișoara Piața Regina Maria (Dr. Iosif Nemoianu), nr. 2, jud. Timiș, , format din cele două compartimente: Compartiment de incendiu 1, format din corpurile Cl-Pediatrie (la care se adaugă pasarela propusă), C2-Oncohematologie, C3-Bloc alimentar și Spălătorie, C4-Corp de legătură, C6-Rezervor de apa pentru incendiu și Casa Pompelor, C7-Depozit de Carburanți și C8-Punct Trafo; Compartiment de incendiu 2, format din corpurile C10-aflat în execuție și C9-Casa Poartă și Farmacie; s-a putut trece la definitivarea proiectului tehnic (PTh+DTAC) prin implementarea măsurilor impuse prin Scenariul de Securitate la Incendiu aprobat. Ținând cont că SpitaluI Clinic de Urgențe pentru copii Louis Turcanu din Timișoara nu deținea o autorizație de funcționare ISU în conformitate cu legislația în vigoare, nu se puteau realiza investiții punctuale pe anumite zone sau pe anumite clădiri dintr-un compartirnent de incendiu până când nu există aprobat un Scenariul de Securitate la Incendiu pe acest compartiment de incendiu”, se spune în documentaţia aferentă proiectului.

Pentru aplicarea acestor reglementări, sunt prevăzute măsuri compensatorii de construcții și arhitectură, prin realizarea unui ecran antifoc între cele două compartimente de incendiu, măsuri de etanșare la foc a unori goluri și dispunerea unor uși antifoc, măsuri de folosire a unor finisaje adecvate (ghene rezistente la foc, material ignifugate, etc); Măsuri cu privire la instalațiile de stingere și limitare a incendiului (inel de incendiu interior și exterior cu legare de celalalte clădiri din cadrul celor două compartimente de incendiu); Măsuri de detecție și alarmare incendiu suplimentare față de cele gândite în faza DALI. condiție obligatorie pentru începerea execuției lucrării este necesară aprobarea devizului general actualizat. 

Toate aceste intervenţii scumpesc semnificativ proiectul, suma necesară urcă destul de mult, cu aproape două milioane de lei, noua valoare calculată fiind de 6.032.243,53 lei inclusiv TVA din care construcţii de 3.352.861,44 lei inclusiv TVA 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

12 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

15 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

15 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

15 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

16 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

16 ore ago