Administratie

Contract semnat pentru noua maternitate de lângă Casa Austria. În doi ani se va finaliza construcția

Pe amplasamentul de lângă Casa Austria, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noii mtaernități a Spitalului Județean Timișoara. Maternitatea ar trebuie să fie gata la finalul anului 2022.

Semnăm contractul efectiv pentru ceea ce înseamnă proiectare plus execuție, un contract de 38.850.000 lei, aproximativ, fără TVA și cu termene foarte clare. Termenul de realizare a proiectului tehnic, cu obținerea avizelor, este de cinci luni, care vor curge din momentul emiterii ordinului de începere. Ca termen de realizare a proiectului efectiv, a construcției, care presupune și construcția și dotarea cu aparatură medicală, avem 31 octombrie 2022”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

În noua maternitate, de lângă Casa Austria, se va muta Maternitatea Bega. Aceasta va avea compartimente de fertilizare în vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și spitalizare de zi, terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și multă altele.

Proiectarea şi execuţia vor fi făcute de asocierea de firme Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.

„Ideea aceasta a încolțit în urmă cu peste zece ani, dar, din păcate, câțiva ani de zile a fost lăsată în paragină, dar din 2017, când s-a discutat și s-a stabilit importanța acestui proiect pentru obstetrica și ginecologia din vestul României, reprezentanții Consiliului Județean din vremea respectivă au mers înainte cu această lucrare și acest proiect a fost finalizat, astfel încât am ajuns astăzi, în data de 6 iulie 2020, să putem să semnăm contractul pentru proiectare și execuție”, a spus doctorul Marius Craina, șeful Maternității Bega din Timișoara.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

O oră ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

2 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

3 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

7 ore ago