Klaus Vaterland

Inițiativa „Să plece câinele din Senat” a ajuns la Măcelărie

La propunerea șefului de grup PSD Alfred Simonis, Camera Deputatilor a votat marți proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”. V-ați fi imaginat un astfel de titlu în presa anilor 2017-2019, în epoca Dragnea a PSD? Cu „Daddy” spumegând de ciudă, Simonis să ridice partidul la luptă pentru salvarea democrației, a libertății de exprimare și legiferare?

Acum îmi dau seama de ce a fost și încă este atât de atractiv acest partid pentru populația României. Păi la ei te duci ca la circ. Vezi „Femeia-pavian”, „Rinocerul-suveică”, „Mama-cu-firma-căpușă”, clovni, mitraliere, iluzioniști cu pensiile și atât de îndrăgitul contorsionist Alfred Simonis. Dacă vrea, poate intra și într-o servietă. Depinde a cui este.

Bun, nu v-ați fi imaginat așa ceva, ca Alfred Simonis să supună votului o minunăție ca asta în parlamentul lui Liviu Dragnea, dar v-ați fi închipuit că inițiatorii proiectului, cei de la USR, să fie atât de naivi încât să deschidă deja șampaniile? Cristian Moș, candidatul USR Timiș la președinția consiliului județean, a salutat acest moment, liderul Dan Barna, la fel, dar ce i-ar face pe acești oameni aparent sănătoși la cap să creadă că trăiesc aievea clipa legiferării? Dar poate că nu sunt naivi, dar ce să facă și ei? Trebuie să-și mai trezească și să-și adune electoratul laolaltă pentru alegerile ce nu știm când vor mai veni anul acesta sau cel viitor.

Cred că la circul ăsta de la PSD nu au numai înghițitori de săbii, îmblânzitori de șerpi și pe contorsionistul Simonis. Cred că prin CEx pe-acolo mai au și vrăjitori, căci cum ne putem explica altfel blestemul și ghinionul ce cad pe partea bună și mai înțeleaptă a electoratului românesc? Când ne-am bucurat că l-au închis pe Dragnea, iar PNL plus USR au câștigat alegerile europarlamentare, coagulând energiile anticorupție, când a venit guvernare liberală și ne pregăteam de anticipate, la nici jumătate de an a venit și pandemia, iar odată cu ea și dezangajarea românilor pe acest subiect.

Cine mai e interesat de justiție în ziua de azi? Da, Dan Barna, Cristian Moș, Dominic Fritz și mai câți? Piața aia plină de oameni anti-PSD, anti-Dragnea, bătuți de jandarmi la 10 august 2018, cât din ea înjură acum conspirația și câți mai cred în efectele Covid? Și-atunci normal ca USR să caute să-și mai aducă alegătorii cu fața la subiect, dar slabe șanse, dragi cetățeni raționali ai acestei nații, de vreme ce astăzi vrajba e dacă porți sau nu mască, nu dacă fură sau nu PSD-ul când apucă la putere.

Dincolo jocul e invers și pervers totodată. Păi de ce să mai adune PNL și USR lumea la luptă anti-PSD, când tocmai PSD prin vocea contorsionistului Simonis a cerut votarea legii „Fără penali în funcții publice”? De ce să mai votezi cu pasiune anti-PSD, când ei propuneau până și eliminarea pensiilor speciale, adică pensiile lor? Ați prins șpilul? Ei propun ceva la Cameră și măcelăresc tot la Senat, că nu-i doare gura și mâna ridicată. Apoi, acolo la Senat e menajeria grea, „Ursul-cu-cap-de-bou”, „Boul-cu-cap-de-urs”, „Juristul-la-fără-frecvență”, „Alesul-cameleon” sau „Mistrețul-porno”.

Aș paria pe o intrare în Grecia că legea „Fără penali în funcții publice” nu va trece chiar așa cum au gândit-o useriștii. Păi ce drepturi ale omului se respectă în țara asta dacă tu interzici unei comunități din România, hoții, reprezentarea în forul decizional al patriei? Bun, interzici asta, dar nu oricum și categoric nu retroactiv. Ați auzit voi de lege aplicată retractiv? Nu e normal ca pesedistul să nu fi știut asta din fragedă pruncie. Copilul de mic când se gândea să se facă pesedist când e mare și va merge la furat nu știa ce lege îl așteaptă. Facem, dar numai pentru cei ce se nasc din toamna asta, pentru când o ajunge ei pesediști.

Așa că, domnilor de la USR, nu vă mai bucurați atâta. Nimic nu e limpede cu ăștia. Vom afla că nici violatorul nu e chiar violator și sunt mari șanse ca în Parlamentul României victima să fie considerată curvă.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

3 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

4 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

4 ore ago