Administratie

Stadioane fără număr la Timişoara. Urmează unul de atletism, planificat pe locul containerelor de carantină de la Pădurea Verde

Timişoara va deveni, cel puţin pe hârtie, oraşul din România cu cele mai multe stadioane pe cap de locuitor. Lista gândită de primarul Nicolae Robu mai primeşte încă un stadion, care ar urma să apară, cândva, în locul containerelor de la Pădurea Verde, unde au stat cei carantinaţi pentru coronavirus!

Nu vom mai avea loc de stadioane la Timişoara! Nicolae Robu pune pe lista infrastructurii sportive o nouă astfel de creaţie. De data aceasta vorbim despre un stadion de atletism.

„Noi nu desfiinţăm baze sportive, noi creăm baze sportive”, a anunţat Robu, la doar câteva zile de la scandalul „Mănuşarul”, după care s-a văzut nevoit să ceară revocarea unui PUZ care ducea la ridicarea de blocuri pe fostul teren de fotbal. Cererea a fost dublată chiar de o nouă idee năstruşnică: nu nou stadion la Timişoara. De data aceasta nu va mai fi vorba despre unul cu tribune cu mii de locuri, ci de unul mai micuţ, pentru ca atleţii să aibă unde să îşi facă antrenamentele. Acesta ar urma să fie plasat pe terenul primăriei, la Pădurea Verde, în locul containerelor care acum găzduiesc persoanele care intră în carantină pentru coronavirus.

Robu a subliniat cât de mult a făcut pentru terenurile sportive ale Universităţii Politehnica, atunci când era rector.

„În Europa, nu au baze sportive de acest nivel multe universităţi, poate în SUA”, a spus primarul.

Iar pe Baza 1, pe care joacă şi ASU Politehnica, Robu spune că el a montat acolo, pe pista care el a creat-o, cea mai bună suprafaţă de alergare.

„Terenul acela de la Pădurea Verde, unde am montat containerele pe perioada stării de alertă aş vrea să amenajăm un stadion de atletism. La Timişoara se fac pregătiri de către atleţi care trebuie să alerge pe baza sportivă nr. 1, pe pista de alergare pe care eu am creat-o, cu cea mai bună substanță de antrenament existentă în lume la acel moment. A fost creată special pentru ca să asigur condiții nu numai pentru studenții și angajații universității, ci și pentru sportivii care doresc să facă alergare de performanță. Pentru alte subramuri ale atletismului nu erau condiții acolo, că nu aveam cum, dar pista de alergare este una de foarte bună calitate. Nu e din materiale ce se folosesc la competiţii, că acela e mai dur, ci cel folosit la antrenamente. Un teren de atletism merită să aibă Timişoara, eu cred că merită Timişoara”, a declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei

Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…

6 ore ago

A fost finalizat și oficial proiectul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor

Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…

6 ore ago

SCM Timișoara oprește Rapid în Sala din Giulești și merge în turneul F8 al Cupei

Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…

8 ore ago

Narcisa Marin, medalie de argint la Mondialul de Fitness IFBB – Japonia 2024

Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…

10 ore ago

Peste 200 de dorințe îndeplinite de „spiridușii” din clădirile de birouri din Iulius Town, prin campania „Bradul dorințelor”

Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…

11 ore ago

11 stejari au fost plantați de revoluționari în locul unde va fi Aleea Libertății/FOTO

Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…

11 ore ago