Administratie

Stadioane fără număr la Timişoara. Urmează unul de atletism, planificat pe locul containerelor de carantină de la Pădurea Verde

Timişoara va deveni, cel puţin pe hârtie, oraşul din România cu cele mai multe stadioane pe cap de locuitor. Lista gândită de primarul Nicolae Robu mai primeşte încă un stadion, care ar urma să apară, cândva, în locul containerelor de la Pădurea Verde, unde au stat cei carantinaţi pentru coronavirus!

Nu vom mai avea loc de stadioane la Timişoara! Nicolae Robu pune pe lista infrastructurii sportive o nouă astfel de creaţie. De data aceasta vorbim despre un stadion de atletism.

„Noi nu desfiinţăm baze sportive, noi creăm baze sportive”, a anunţat Robu, la doar câteva zile de la scandalul „Mănuşarul”, după care s-a văzut nevoit să ceară revocarea unui PUZ care ducea la ridicarea de blocuri pe fostul teren de fotbal. Cererea a fost dublată chiar de o nouă idee năstruşnică: nu nou stadion la Timişoara. De data aceasta nu va mai fi vorba despre unul cu tribune cu mii de locuri, ci de unul mai micuţ, pentru ca atleţii să aibă unde să îşi facă antrenamentele. Acesta ar urma să fie plasat pe terenul primăriei, la Pădurea Verde, în locul containerelor care acum găzduiesc persoanele care intră în carantină pentru coronavirus.

Robu a subliniat cât de mult a făcut pentru terenurile sportive ale Universităţii Politehnica, atunci când era rector.

„În Europa, nu au baze sportive de acest nivel multe universităţi, poate în SUA”, a spus primarul.

Iar pe Baza 1, pe care joacă şi ASU Politehnica, Robu spune că el a montat acolo, pe pista care el a creat-o, cea mai bună suprafaţă de alergare.

„Terenul acela de la Pădurea Verde, unde am montat containerele pe perioada stării de alertă aş vrea să amenajăm un stadion de atletism. La Timişoara se fac pregătiri de către atleţi care trebuie să alerge pe baza sportivă nr. 1, pe pista de alergare pe care eu am creat-o, cu cea mai bună substanță de antrenament existentă în lume la acel moment. A fost creată special pentru ca să asigur condiții nu numai pentru studenții și angajații universității, ci și pentru sportivii care doresc să facă alergare de performanță. Pentru alte subramuri ale atletismului nu erau condiții acolo, că nu aveam cum, dar pista de alergare este una de foarte bună calitate. Nu e din materiale ce se folosesc la competiţii, că acela e mai dur, ci cel folosit la antrenamente. Un teren de atletism merită să aibă Timişoara, eu cred că merită Timişoara”, a declarat Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

11 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

11 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

13 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

14 ore ago