Sănătate

Două milioane de euro, din donaţii, pentru renovarea clinicii din Timișoara unde sunt tratați copiii bolnavi de cancer/FOTO

Două milioane de euro, doar din donații, a însemnat renovarea completă a Clinicii de Hemato-Oncologie și Oncologie Pediatrică de la Spitalul „Louis Țurcanu” Timișoara. Banii au fost strânşli prin intermediul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Clinica de Hemato-Oncologie și Oncologie Pediatrică de la Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, unde sunt internați aproximativ 1.000 de copii anual și au loc, în medie, 20-25 de transplanturi, a fost renovată cu două milioane de euro. Au fost recompartimentate și renovate spațiile, au fost create grupuri sanitare în fiecare salon, condiții moderne în saloane (maxim 2 paturi), spații de joacă, de consult și auxiliare, a fost instalată o centrală de tratare a aerului pentru asigurarea ambientului specific spațiilor sanitare.

Ținem foarte mult la acest loc, care este prima unitate medicală pentru care am demarat o campanie publică de strângere de fonduri, în 2010. Dar ceea ce contează cel mai mult este că echipa clinicii este foarte bine pregătită pentru tratarea pacientului oncologic copil. Ne-am dorit ca această clinică să devină un Centru de Excelență în tratarea cancerelor de sânge, iar acest lucru se putea face doar prin renovarea și aducerea unității la standardele europene de îngrijire a pacienților”, a spus Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Au fost renovate și dotate cu băi proprii 23 de saloane, au fost construite 6 camere sterile, o unitate pretransplant, 4 laboratoare de diagnosticare, un cabinet de tratament dotat cu hotă de preparare citostatice și mai multe spații de consult și auxiliare.

Dăruiește Viață și-a continuat proiectele strategice de infrastructură în paralel cu campania de sprijin a spitalelor în pandemie, iar acum ne bucurăm să vorbim despre finalizarea a încă unui proiect nou, de importanță națională care va aduce șanse în plus la viață”, a spus Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Banii au fost strânși cu ajutorul a trei parteneri principali (Max Bet, Comunitatea La Primul Bebe și Profi) și al companiilor și persoanelor fizice.

 


 

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago