Administratie

Nevoit de împrejurări, primarul Timişoarei vrea să trimită grădiniţele şi creşele în containere

Cu şcolile i-a reuşit, acum vrea să încerce cu grădiniţele şi cu creşele. Nicolae Robu vrea să rezolve problema lipsei de spaţiu din acest domeniu cu ajutorul unor alte containere. Aceasta, dacă nu se vor găsi instant nişte clădiri pe care municipalitatea să le cumpere şi să le reamenajeze rapid.

Scandalul reproşurilor din cartierul Plopi, când o femeie l-a acuzat pe primar că nu a făcut nimic pentru suplimentarea spaţiului necesar pentru educaţia celor mai mici copii ai oraşului, nu îi dă deloc pace lui Nicolae Robu. Iniţial, soluţia la care se gândea, era să achiziţioneze rapid nişte clădiri pe care să le reamenajeze la fel de rapid pentru a deveni grădiniţă şi creşă. Acum, cum nimeni nu pare interesat de o asemenea tranzacţie imobiliară, Robu pare să se fi reorientat spre varianta alternativă, adică „ridicarea” de noi spaţii pentru creşe şi grădiniţe prin apelarea la containere. Soluţia a funcţionat, chiar cu ceva succes, în cazul şcolilor, unde asemenea incinte au devenit săli de clasă.

De asemenea, Robu le sugerează firmelor mari din oraş să facă ele singure grădiniţe, unde angajaţii să-şi ducă copiii, aproape de serviciu. Aceasta, nu că nu ar avea bani, ci pentru că primăria nu are teren în zonele respective.

“Pentru a face să fie cât mai confortabil pentru familiile tinere, facem apel la firmele private să pună în politica de dezvoltare ridicarea de grădiniţe şi creşe în vecinătatea sediilor unde funcţionează angajaţii lor. Să le fie cât mai comod, să vină dimineaţa să-şi lasă copiii şi când pleacă să-i ia cât mai comod de acolo, nu să se deplaseze prin oraş pe la grădiniţele private. Se face aşa în lumea dezvoltată. Cred că nu ar trebui să lăsăm totul pe umerii administraţiei, pentru că noi nu avem teren la angajatori. Contează şi economia la buget, dar mai ales existenţa terenului şi viteza cum se poate face în mod privat faţă de lentoarea din mediul public. Aşa cum sunt containere pentru şcoli, de locuit, chiar şi medical, pentru secţii ATI, vrem să identificăm şi containere care să fie grădiniţe. Desigur, că normative care să fie respectate, care în România sunt cu ştacheta foarte sus. Nu ştiu în câte ţări din Europa exigenţele sunt atat de ridicate”, spune Robu.

.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

4 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

9 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

12 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

12 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

12 ore ago