Politica

Alfed Simonis face praf raportul la 100 de zile al lui Alin Nica: Se laudă cu proiecte demarate în guvernarea PSD

În urmă cu câteva zile, preşedintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a făcut bilanțul la 100 de zile de guvernare locală. Prezentarea a fost un bun prilej pentru liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, să analizeze cele prezentate de adversarul său politic. Iar concluziile social-democrate nu au fost deloc favorabile.

Alfted Simonis a fost chiar ironic la adresa lui Alin Nica. “Am urmărit bilanțul la 100 de zile al domnului Nica, am văzut o înșiruire de povești, întâlniri, fotografii, plimbări, dar nimic concret. Nu am văzut un plan al dânsului, doar o înșiruire de proiecte în derulare, inițiate de vechea administrație, condusă de Călin Dobra.

„M-a frapat că am văzut că domnul președinte al CJT a prezentat inclusive terminalul de la Aeroportul Internațional Timișoara, început de fosta administrație. El e de trei luni președinte și a început deja să confiște obiective. Aceasta e ceva atât de specific PNL Timiș, Nica doar copiază modelul. El este în corzi, e izolat în propriul partid. A pierdut postul de secretar de stat la Sănătate, dar și la Dezvoltare, a pierdut postul de prefect la Timiș, tot mai mult vocile de la PNL par să îl regrete pe fostul președinte. Am văzut tot felul de întâlniri între șefii filialei, ei se spionează între ei și fac ședințe conspirative. Vedeți și acuzațiile făcute de președintele PNL Lugoj”, a fost analiza lui Simonis pe raportul prezentat de Alin Nica.

Cum PSD e în opoziție, de o analiză nu au scăpat nici partenerii de la USR PLUS,  mai precis administrația Dominic Fritz. Despre aceasta, Simonis spune că aici situația nu e mai ok.

”Nici la USR nu stau bine, dar situația nu e chiar așa de gravă. Primarul Fritz pare copleșit de responsabilitățile pe care le are, e la fel de arogant și superior ca și predecesorul său. El deleagă atribuții viceprimarului, atunci când acesta nu este în concediu, se lamentează că toate sunt rele, dar asta îl împiedică să dezvolte orașul”, a mai declarat Simonis.

Având în vedere situațiile prezentate, spune acesta, există o concluzie destul de clară.

”Nu mă îngrijorează soarta PNL, a lui Nica sau a USR, doar dacă aceasta nu s-ar transpune asupra Timișului și Timișoarei”, a mai subliniat Simonis. Acesta a fost și motivul pentru care a solicitat proiectul pactului pentru Timiș prin care cere tuturor parlamentarilor să-și coalizeze puterea pentru susținerea proiectelor județului.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

13 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

15 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

17 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

18 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

18 ore ago