Administratie

Prefectul Zoltan Nemeth, semnal de alarmă: Nu mai sunt locuri la ATI la Spitalul Victor Babeş

Prefectul Zoltan Nemeth afirmă că situaţia epidemiologică este tot mai îngrijorătoare în Timişoara. Fără să vorbească de o carantinare a oraşului, Nemeth aminteşte că mai multe ţări au luat măsuri drastice pentru limitarea răspândirii virusului.

Zoltan Nemeth afirmă că şi-a petrecut primele 24 de ore funcția de prefect căutând soluții pentru situația epidemiologică în care ne aflăm acum. El a avut dscuţi cu Raed Arafat, directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, directorul Spitalului Victor Babeș, Cristian Oancea, Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și medicul Virgil Musta.

“Am încercat să înțeleg cât mai bine situația concretă în care ne aflăm. La nivelul Municipiului Timișoara și a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creșterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timișoara. În momentul de față, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, nu mai există locuri libere.  Specialiștii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul județului nostru. De asemenea, trebuie să infirm un mit care circulă în mass-media locală: Timișoara nu este singurul oraș unde are loc o testare masivă a populației. Același lucru se întâmplă și în Cluj-Napoca – dar în momentul de față, Timișoara este, din păcate, orașul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări. Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia și Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului”, a scris Nemeth.

Apoi el menţionează un lucru pe acre l-au văzut toţi timişorenii, în ultima perioadă

“În această după-amiază, am primit o mulțime de mesaje cu fotografii din supermarketuri și de la terase unde nu se respectă regulile și nici nu se poartă masca corect. Știu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriți să petreceți acest weekend alături de cei dragi – dar fac apel la fiecare dintre voi să tratați cu maximă seriozitate situația în care ne aflăm. Trebuie să respectăm cu strictețe recomandările specialiștilor!”, a mai scris Nemeth.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

13 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

13 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

26 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

34 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago