Tinerii care locuiesc cu chirie în blocurile ANL și doresc să achiziționeze apartamentul respectiv o vor putea face la un preț mai bun, cel puțin asta ne spune ministrul Dezvoltării, Attila Cseke. Specialiștii de la București au descoperit o metodă interesantă pentru a aduce prețurile de astăzi al acestor apartamente la cele de acum câțiva ani.
Scădem banii plătiți pe chirie, un fel de amortizare a investiției, luăm în considerare prețul din anul construcției și nu cel actual și așa putem reduce prețul locuințelor ANL pe care tinerii din ziua de azi nu îl ma pot plăti la valoarea actuală, pentru că au urcat foarte mult. De ce au urcat prețurile? Pentru că așa e piața, materialele sunt mai scumpe, forța de muncă se plătește mai mult, a anunțat Cseke, la Timișoara.
Acum ministrul anunță că prețurile vor scădea, desigur dacă metoda gândită pentru acest tip de locuințe.
”Este un proiect de act normativ, care privește prețul de vânzare al locuințelor ANL destinate tinerilor. Anul trecut în mijlocul anului 2020, datorită influenței ordonanței 114, legată de creșterea salariilor pe domeniul construcțiilor, dar și a materialelor de construcții, am avut o dublare a prețului de vânzare a tinerilor și care a blocat aceste vânzări. Legislația aflată în prezent în vigoare vorbește despre valoare de înlocuire, în care se iau în seamă și prețurile din anul anterior. Aceste prețuri sunt în continuă creștere, au explodat. Noi ne propunem un model în care să luăm în considerare prețul de construcție, din care se scădem tot ce s-a încasat ca și chirie pe acel apartament și care să fie ponderat în funcție de nivelul localității. Nu trebuie să avem același preț de vânzare la Lugoj ca și la București. Sunt diferențe care trebuie să se găsească”, spune Attila Cseke.
Diferențele sunt chiar sensibile atrage atenția ministrul
”La Timișoara pentru un bloc ANL construit în 2007, un apartament de 77 metri pătrați, dacă în 2019 un asemenea apartamentul avea prețul 117.000 lei, în 2020 acest preț a urcat la 194.000 Pe formula pe care o propunem noi pe 2021 ar avea un preț asemănător cu cel din 2019, adică 119.000 milioane de lei. Aceste blocuri au fost construite pentru tineri și dorim să îi ajutăm„, a mai spus Cseke.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…