Politica

Comuna Voiteg devine câmp de luptă politică la baionetă. PSD și PNL vor postul de primar

Aflați în lipsă de dispute politice adevărate, partidele puternice din Timiș au ajuns să se dueleze la baionetă în cadrul unor alegeri care, în mod normal, nu ar fi reprezentat o miză atât de mare. Postul de primar din comuna timișeană Voiteg a devenit vacant, după ce edilul-șef ales a decedat din cauza infectării cu coronavirus.

În urmă cu o săptămână, PNL Timiș lansa în cursa pentru primăria Voiteg un politician, Niculae Ioan Pop, care se înscria în partid chiar în ziua prezentării sale oficiale, dar care era ferm convins că va câștiga la scor imens scrutinul. Acum, PSD Timiș vine cu un candidat propriu, Claudiu Vasile Ciolac, care e ferm convins că va obține voturile concetățenilor săi. El e tânăr, dar are experiență administrativă, lucrând chiar în cadrul primăriei, ne garantează social-democrații.

”În ultimii trei ani sunt în slujba cetățeanului, cu jobul meu de la primărie. De meserie sunt inginer biotehnlog și lucrez ca și agent agricol în cadrul primăriei. Cunosc cât de cât problemele cetățenilor din localitate. Am luat decizia de a candida prin faptul că sunt tânăr, am voința pregătirii, ca să duc la bun sfârșit proiectele începute de fostul primar, domnul Marinescu. Sunt multe de făcut. Mi-aș dori ca lumea să-mi acorde încrederea și să putem duce la bun sfârșit proiectele începute. Sunt multe lucruri de pus la punct. Mai sunt de îmbunătățit multe aspecte: curățenia în localități, proiectul de apă-canal pentru Folea. E mare nevoie de apă potabilă, de proiectul de apă în sine. Avem spațiu de joacă pentru copii, dar nu e la standard. Avem multe de îmbunătățit. O să-mi asum și o victorie și o înfrângere”, a declarat Ciolac.

PSD-iștii spun că desemnarea candidatului lor la primăria Voiteg s-a făcut pe baze … științifice.

„Înainte de a desemna candidatul am făcut o cercetare sociologică în direcția identificării candidatului pe care și-l doresc locuitorii comunei Voiteg, să identificăm profilul care se potrivește cel mai mult pe dorințele și nevoile cetățenilor. Astfel, a reieșit faptul că locuitorii își doresc un primar tânăr, cinstit, gospodar, apropiat de familie, care să fie din rândul lor să cunoască problemele Voitegului. Vi-l prezint pe candidatul PSD la funcția de primar Claudiu Ciolac”, a declarat, senatorul PSD Timiș, Eugen Dogariu.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Tudor Marinescu, primarul ales la Voiteg în urma alegerilor din 2020 deceda în urma infecției cu coronavirus . El a candidat inițial din partea PNL, pentru care a obținut cinci mandate, pentru ca ulterior să treacă la PSD, pentru două mandate, inclusiv cel din 2020.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

6 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

12 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

14 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

14 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

15 ore ago