Politica

Sorin Grindeanu dezbate pe tema amenzii Colterm: Administrația actuală nu poate pasa vina, nu există greaua moștenire

Primăria Timișoara nu se poate preleva de sintagma de ”moștenire grea” atunci când se referă la amenda imensă primită de Colterm, spune Sorin Grindeanu, primvicepreședintele PSD. El a condamnat atitudinea premierului Florin Cîțu, care a făcut exact ceea ce liderul social-democrat estima că e posibil să se întâmple și ceea ce e și regretabil: anunțul că Timișoara are oricum bani destui și nu are nevoie de ajutor de la București.

Speranțele ca Timișoara să primească pentru Colterm bani de la guvern pentru plata certificatelor verzi pare tot mai mult o himeră. Sorin Grindeanu spune că a avertizat guvernul să nu ignore capitala Banatului, considerând că oricum acest oraș are destui bani și nu mai trebuie să primească de la București, dar exact asta s-a întâmplat. Vă reamintim că în urmă cu o săptămână, premierul Cîțu anunța la Timișoara că orașul este unul dintre cele mai bine finanțate din România și că dacă vrea, primăria se poate împrumuta pentru a-și plăti datoriile.

Grindeanu subliniază că vina pentru situația dezastruoasă de la Colterm și amenda de 21 de milioane aparțin exclusiv actualei administrații a orașului.

”Legat de situația de la Colterm, am evitat ca să mă refer la ea, dar colegul mei Ritivoiu a fost primul care a semnalat problemele, situația nu e una simplă. Amenda de 21 de miloaane de euro, venită peste datorii, îngreunează și mai mult situația. De acea amendă e de vină actuala administrație, pasarea de vină nu își are sensul aici. De fiecare dată când am fost la guvernare, PSD a plătit sumele necesare pentru certificatele verzi. Experimentele acestea, că Timișoara se poate descurca și fără acei bani, așa cum a spus Cîțu, nu își au sensul. Cei aleși să intre în pielea de administratori ai județului și al Timișoarei. Pasatul de ping-pong între ei nu face bine bănățenilor. Vom sprijini orice inițiativă în favoarea Timișoarei, nu e loc de culoare politică. Acum, Timișoara s-ar putea afla în situația de a rămâne fără apă caldă și căldură”, a spus Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

11 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

13 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

16 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

16 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

16 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

16 ore ago