Sănătate

A pierdut oameni dragi, dar a continuat să lupte cu pandemia. Dr. Adelina Marinescu de la Babeș, premiată la Gala Recunoștinței Medicale de la Săvârșin

Medicul infecționist Adelina Marinescu a fost premiată, joi, în cadrul evenimentului Gala Recunoștinței Medicale, care a avut loc la Săvârșin.

Organizat de Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, din care fac parte DSP Timiș, DSP Arad și DSP Hunedoara, în parteneriat cu Casa Regală a României, evenimentul a reunit zeci de lucrători din sănătate, care s-au aflat încă de la început în linia întâi a luptei împotriva COVID 19.

Adelina Marinescu a fost printre primii medici care au intrat în Zona Roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, în urmă cu un an și jumătate. Timp de câteva săptămâni bune, doctorul infecționist Adelina Marinescu a împărțit zilele și nopțile de garda în saloanele COVID doar cu o altă colegă, medicul Monica Cialma.

Adelina Marinescu a fost printre cei care, în acele zile de început, când informațiile despre cumplită boală erau foarte puține și nimeni nu putea să-ți garanteze aproape nimic, a riscat totul și și-a dus misiunea până la capăt, a sărit să-și salveze pacienții și a pus mai presus viețile acestora, arătând cu adevărat ce înseamnă să-ți iubești din tot sufletul meseria.

„Mai mult, Adelina Marinescu a fost medicul care ne-a învățat cum să ne îmbrăcăm și cum să ne dezbrăcăm de costumul de protecție, ce trebuie și mai ales ce nu trebuie să facem în Zona Roșie. Datorită training-ului făcut de colega noastră, niciunul dintre cadrele medicale de la Victor Babeș nu s-a infectat cu noul coronavirus din spital. Pentru Adelina Marinescu, în acele săptămâni, în acele luni de primăvară ale anului trecut, spitalul a fost a două casă. De atunci și până acum, a tratat, a luptat și a salvat sute de pacienți”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

Din păcate, Adelina Marinescu a și pierdut oameni dragi, uciși de acest virus teribil, care nu face diferența între tânăr și bătrân, dacă ești în putere sau ești neputincios. Și-a șters lacrimile, a trecut peste durerea din propria familie și s-a întors în linia întâi a luptei împotriva COVID 19.

La eveniment a fost prezent și col. Valeriu Gheorghiță.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

22 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

59 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago