Administratie

Primăria a făcut o nouă dezbatere pe TimPark, a treia. Controlul se automatizează, nu mai scapă nimeni de taxă!

Primăria Timișoara este la un pas de a cădea în ridicol prin faptul că a ajuns să organizeze o a treia dezbatere publică pe același subiect, versiunea 2.0 a TimPark, sistemul de parcare al orașului. Dar, cu ocazia celei de a treia dezbateri am aflat că se dorește achiziționarea a două vehicule cu camere, care să ”citească” automat toate mașinile. Deci nimic nu mai scapă de ochiul vigilent al autorității!

TimPark, sistemul de parcare din oraș, va fi unul sever cu toată lumea, nu vom mai putea fenta sistemul pentru că va fi în mare automatizat, iar locatarii trebuie să fie fericiți că oamenii de la primărie vor veni prin cartiere în controale.

Dacă vei avea noroc să găsești un loc care nu e destinat doar locatarilor, undeva la 20% din total, vei putea merge cu mașina în vizite.

Cam acestea ar putea fi concluziile dezbaterii publice desfășurată cu un număr de participanți mai mic decât numărul de degete de la o mână.

Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, cel pus să implementeze TimPark 2.0, sistemul se modernizează și se automatizează. Nu mai trece nicio mașină parcată fără taxă!

”Ceea ce vrem să facem este să achiziționăm două mașini cu camere, care în mod automat vor vedea fiecare mașină dacă are sau nu parcarea plătită și în modul ăsta vom automatiza și vom putea asigura o frecvență ridicată în zona centrală, dar și o verificare zilnică în cartiere”, spune Lațcău.

El a găsit și modalitatea perfectă, punctul sensibil, ca să stimuleze locatarii din cartierele-dormitor să îmbrățișeze noul sistem, cu culori vopsite pe locurile de parcare, care vor fi destinate abonamentelor de rezident. Lațcău spune că locatarii vor fi fericiți că primăria va veni și va ridica pe cei ”răi” care s-au nimerit pe locurile de rezidenţi.

”Cred că o să vă doriți ca primăria să amendeze pe cineva care parchează în zona dumneavoastră fără să aibă abonament, iar aceste reguli să fie valabile pentru noi toți. Asta va însemna că vom avea mai multe zone de control”, spune Lațcău.

Important, nu se vor face rezervări nominale pe număr de mașină.

O intervenție interesantă a avut șeful sindicatului din primărie, Tiberiu Negrei, care a vorbit despre motivul pentru care a cerut această cea de a treia dezbatere pe TimPark. El a anunțat că voia, de fapt, informații legate de salarizare.

”Ni se ia acest drept la consultare, salariații au dreptul să fie informați, cu privire la ce prevăd aceste două articole, legate de un aspect important al salarizării. Pentru această intenție pozitivă pe care o aveți, ca activitatea să se desfășoare mai bine, nu avem probleme, cu privire la această solicitare, legată de salarizare să discutăm. Am cerut mai multe documente, acum nu avem aceste informații”, a spus Negrei.

Dialogul fără legătură cu TimPark în sine, între Negrei și Lațcău, a răpit aproape jumătate din timpul alocat dezbaterii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

3 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

4 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

5 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

9 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

10 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago