Administratie

Zona metropolitană Timișoara se împădurește, cu ”voluntariatul” autorităților locale. Primăria în zona Cioca, CJT în Pădurea Bistra/FOTO

Zona Timișoarei are, de duminică, două zone împădurite în plus. Primarul Timișoarei a anunțat plantarea de puieți în zona de nord a orașului, unde se află Aeroportul Utilitar, în timp ce șeful Consiliului Județean Timiș a luat parte la o altă acțiune de împădurire, în zona Pădurii Bistra, în zona Ghiroda, între comuna amintită și Moșnița, fiecare dintre cele două acțiuni fiind susținută de câte un ONG diferit.

Cea mai bună veste e chiar demararea plantării de copaci, care vor ajuta la obținerea unui aer mai bun pentru toată zona Timișoara. Fiecare dintre liderii administrației locale, atât a Timișoarei, cât și a județului, au îmbrățișat fiecare câte un asemenea proiect care, surpriză, au avut loc în aceiași zi.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a arătat mândru de un proiect din zona de nord a orașului, acolo unde se află și Aeroportul Cioca, unde spune acesta, ar apărea o centură forestieră a orașului

Mândru de cei aproape 200 de voluntari, mulți dintre ei copii, care au ieșit azi (n.r. duminică) la o acțiune de plantare de puieți în zona de nord a centurii forestiere a Timișoarei.  Lipsa unei centuri forestiere complete în jurul Timișoarei o resimțim cu toții. Poluare, praf, zgomot, toate acestea ar fi reduse dacă orașul nostru ar avea o perdea forestieră completă. Din păcate, acest proiect extrem de important pentru Timișoara nu a fost tratat cu seriozitate în ultimii zeci de ani, ba chiar pe unele parcele parte din această perdea au fost permise dezvoltări imobiliare.  Direcția Infrastructură Verde din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a decis să prioritizeze acest proiect. Iar azi, reprezentanți ai acesteia, împreună cu elevi voluntari de la Liceul Waldorf, părinți și profesori, dar și voluntari de la firmele care gestionează spațiile verzi din oraș, au ieșit la o acțiune masivă de plantat puieți în zona de nord a Timișoarei, între strada Grigore Alexandrescu și Aerodromul Utilitar.

Acțiunea a avut un dublu scop, educativ și practic, fiind plantați 1000 de puieți de glădiță, stejar, cer, paltin sau salcâm. Voluntarii au participat prima dată la o sesiune de informare și au fost învățați cum să planteze corect un arbore, iar apoi au putut să pună în practică cele învățate de la specialiștii din cadrul Direcției Infrastructură Verde. Acțiunea a fost sprijinită și de voluntarii Ecostuff. Plantarea va continua și sâmbăta viitoare, la această acțiune fiind așteptați circa 300 de voluntari. Vom planta, în total, în aceste două weekenduri, 5500 de puieți în zona de nord a perdelei forestiere”, a anunțat Dominic Fritz.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a fost în pădurea Bistra, situată pe un teren între Ghiroda și Moșnița Veche. Mai mult, el a câștigat și la capitolul imagine, pozându-se efectiv pe teren, la lopată.

”Sunt mândru de echipa Consiliului Județean Timiș alături de care am participat la o acțiune de împădurire la Bistra, în apropierea Timișoarei. Pe lângă grija față de mediu, pe care o încurajez de câte ori am ocazia, plantarea puieților de stejar are și o dimensiune caritabilă, banii strânși fiind donați pentru Ucraina. Pentru că azi e și ziua mea, consider momentele frumoase petrecute alături de familie, colegi și de voluntarii timișoreni ca fiind cel mai frumos cadou pe care l-am primit anul acesta.

Felicit organizatorii evenimentului și sutele de voluntarii care au revitalizat astăzi pădurea Bistra. Aceasta este una dintre cele mai importante surse naturale de purificare a aerului din Timișoara dar și un loc de relaxare care găzduiește activități pentru copii, concerte sau ateliere de artă”, a anunțat și Nica.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

1 minut ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

12 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago