Municipalitatea timișoreană face noi demersuri pentru extinderea iluminatului public pentru mai multe zone din oraș. Deocamdată este vorba despre documentația aferentă proiectelor, iar vizate sunt zonele Iosif Sârbu și Siemens.
Ultimul plen al Consiliului Local a aprobat documentația care va sta la baza extinderii iluminatului public pentru două zone din Timișoara. Sunt proiecte importante, suma necesară operațiunii fiind de aproape două milioane de lei.
Primul proiect se referă la documentația tehnico-economică elaborată la faza SF, pentru investiția: „Extindere iluminat public str. Drubeta nr.97 (parcare în spatele blocului), str. Iosif Sârbu”. Vizate sunt străzile: Drubeta nr. 97 (careu de blocuri) și str. Iosif Sârbu, care nu are sistem de iluminat public. Realizarea proiectului se estimează că va costa 562.014,61 lei.
Rețeaua electrică subterană va avea 331 de metri liniari, vor fi montați 13 stâlpi metalici, 20 corpuri tip LED, precum și un sistem de telegestiune la nivel de punct
luminos. Potrivit proiectul de hotărâre votat de aleșii locali, după realizarea investiției se vor obține următoarele rezultate: scăderea consumului anual de energie primară de la 6.806 kWh/an la 2.075 kWh/an și scăderea gazelor cu efect de seră anuală de la 7,4866 tone echivalent CO2 la 1,45 tone echivalent CO2.
Cu ocazia votului consilierilor locali a fost aprobată și documentația tehnico-economică elaborată la faza SF, pentru investiția: „Extindere iluminat public în parcare Calea Buziașului – Str. Siemens ”. Aici, valoarea proiectului este apreciată la 1,3 milioane de lei.
Lucrarea prevede realizarea unei rețele electrice subterane (LES) trifazate noi în lungime de 1.153 metri liniari, opt stâlpi metalici echipați cu optcorpuri tip LED și cinci stâlpi metalici echipați cu zece proiectoare cu LED, un punct de aprindere echipat cu modul electronic de telegestiune. Aparatele de iluminat noi cu LED-uri vor avea implementat un sistem de telegestiune la nivel de punct luminos.
Conform proiectului aprobat de Consiliul Local Timișoara, după finalizarea lucrărilor, rezultatele vor consta în scăderea consumului anual de energie primară de la 59.776,6 kWh/an la 20.559,1 kWh/an și scăderea gazelor cu efect de seră anual de la 65,75426 tone echivalent CO2 la 22,61501 tone echivalent CO2
O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…
Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…
Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…