Administratie

Timișoara pregătește realizarea unui skatepark. Deocamdată se lucrează la un studio de fezabilitate, care va fi donat municipalității/Foto

După ani de așteptare și proiecte total eșuate, Timișoara va avea un skatepark. Deocamdată se lucrează la realizarea unui studiu de fezabilitate, este un proiect realizat pro bono de specialiștii timișoreni și comunitatea skaterilor, iar acesta va fi donat municipalității.

”Noi am spus din start, trebuie să avem un skatepark serios, dar am vrut să evităm greșelile precedentului. Nu am vrut să rămânem fără, dar nici să îl facem fără aportul comunității. Nu e vorba de dotări de beton, ci de activare a unor activități. Va fi și o întâlnire, marți cu comunitatea, în funcție de aceasta se va face studiul de fezabilitate. Ne asumăm să scoatem la licitație skatepark-ul. Au venit cu o abordare modulară, și anul acesta vom putea pune un multitrak, înainte de finalizarea proiectului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Radu Radoslav, arhitect, reprezentând organizația AnonimTM, a anunțat că aceasta va realiza studiul de fezabilitate, pe care îl va dona municipalității.

”Proiectul este unul pro bono, în cadrul acestuia am încercat să aducem mai mulți proiectanți care să ne ajute și care sunt implicați, care au înțeles despre ce e vorba și care pe vremuri poate s-au dat pe role, pe biciclete și skateboard-uri. Ne gândim la o rețea, acest skatepark este în parcul Scudier, dar interesant este să legăm mai multe puncte din oraș care deja există. Spre exemplu skatepark-ul de la Sala Olimpia, skatepark-ul făcut ad-hoc în spatele ceasului floral”, a spus Radoslav.

În jurul proiectului se dorește aducerea întregii comunități creative, spre exemplu amatorii de graffiti sau cei din domeniul muzicii. În proiectul aflat în lucru sunt pistele clasice, dar și o zonă de cățărare și o scenă muzicală.

Primarul a explicat alegerea acceptării donației SF-ului.

”De ce are nevoie Timișoara să fie donat un Studiu de Fezabilitate, de parcă n-ar avea bani? Tocmai dacă licitam la prețul cel mai mic câștigă o firmă anonimă din țară, care făcea un SF din birou. Noi ne asumăm costul pentru proiectare și execuție”, a mai spus Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

3 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

5 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

5 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

6 ore ago