Economic

TOP 5 produse care îţi fac rutina de îngrijire mai uşoară

Rutina zilnică de îngrijire este obligatorie pentru a te bucura de o piele sănătoasă, dar şi de o igienă orală corespunzătoare. Vestea bună este că nu trebuie să petreci zeci de minute în fiecare dimineaţă şi seară pentru a avea grijă de pielea şi dinţii tăi. În prezent, anumite produse şi aparate te pot ajuta să ai grijă de tine mai uşor, mai eficient şi mai rapid.

Descoperă TOP 5 produse care îţi fac rutina de îngrijire mai uşoară:

Periuţa de dinţi electrică

Curăţarea dinţilor este o activitate esenţială pentru igiena orală. Afecţiunile stomatologice nu sunt numai neplăcute, ci pot duce şi la complicaţii severe atunci când rămân netratate. Astfel, prevenţia bolilor stomatologice este cea mai bună soluţie pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Igiena orală se face de minimum două ori pe zi, dimineaţa şi seara, însă de preferat este să îţi cureţi dinţii după fiecare masă. Ca să integrezi uşor această activitate în rutină ta poţi folosi o periuţă de dinţi electrică.

Periuţa de dinţi electrică este uşor de folosit, iar efortul pe care trebuie să îl depui este minim. În plus, curăţarea dinţilor cu periuţa de dinţi electrică este superioară celei tradiţionale, cu o periuţă manuală.

Balsamul de demachiere

Demachierea este un must în orice rutină de îngrijire, în special seara. De ce este atât de important să îndepărtezi machiajul şi impurităţile? Pentru că acestea blochează porii şi nu permit pielii să respire, iar pielea se poate irita şi usca. Mai mult, dacă adormi machiată frecvent, acest lucru creşte riscul de a dezvolta dermatite sau infecţii oculare.

Din fericire, există o mulţime de soluţii ce fac demachierea mai rapidă şi mai uşoară. Dacă nu îţi place să foloseşti demachiant sau apă micelara şi să îţi ştergi fata cu dischete demachiante, atunci poţi încerca cleansing balm-ul sau balsamul de demachiere.

Acesta este mult mai simplu de folosit şi foarte eficient. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe faţă şi masezi uşor, atât pe ten, cât şi în zona ochilor şi a buzelor. Mai apoi, acesta se clăteşte cu apă călduţă. Ulterior, trebuie să foloseşti un gel de curăţare pentru o demachiere corectă a tenului. Alege un cleansing balm blând, pe care să-l poţi folosi în siguranţă şi în zona sensibilă a ochilor.

Irigatorul bucal

Spălatul pe dinţi corect nu este suficient pentru o igienă orală completă. Folosirea atei dentare este şi ea esenţială pentru a avea dinţi şi gingii sănătoase pe termen lung. Din păcate, pentru multe persoane folosirea atei dentare este un proces prea lung, neplăcut sau dureros. Ei bine, cu ajutorul unui irigator bucal poţi înlocui aţa dentară definitiv.

Irigatorul bucal foloseşte un jet de apă sub presiune pentru a îndepărta eficient resturile alimentare interdentare. Foloseşte-l la indicaţiile medicului stomatolog şi urmează-i întocmai instrucţiunile.

SPF-ul colorat

Protecţia solară este cea care ajută la prevenţia mai multor afecţiunilor dermatologice, dar şi a îmbătrânirii premature a tenului. Este necesar foloseşti crema cu SPF zilnic, chiar şi atunci când soarele nu este foarte puternic.

Dacă îţi doreşti ca rutină de dimineaţă să fie mai rapidă, atunci poţi opta pentru SPF colorat sau tinted SPF. Acesta va uniformiza aspectul tenului, va acoperi micile imperfecţiuni şi îţi va oferi protecţia solară de care ai nevoie. Alege un SPF colorat cu factor 30 sau 50, pentru o protecţie de durată.

Eye patches sau plasturii pentru ochi

Este mai uşor ca niciodată să combaţi semnele de oboseală atunci când foloseşti eye patches reci pentru zona oculară. Aceştia sunt făcuţi din materiale prietenoase cu pielea şi umpluţi cu gel pentru a se răci rapid. Se păstrează la frigider şi tot ce trebuie să faci este să îi aplici 10-15 minute sub ochi pentru a reîmprospăta zona. Nu uita să îi speli des şi să îi păstrezi într-un loc curat, pentru a preveni infecţiile.

Inspiră-te din lista de mai sus pentru a alege aparatele şi produsele de îngrijire care să te ajute să economiseşti timp preţios, fără a face compromisuri când vine vorba de sănătatea ta.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago