Cultura

Tolba cu promisiuni a noului ministru al Culturii are și o secțiune dedicată Muzeului Revoluției Anticomuniste de la Timișoara: ”Se construiește din 2024”

Un nou ministru, o nouă promisiune de rezolvare a situației. Vorbim despre Muzeul Revoluției Anticomuniste și despre Raluca Turcan, noul șef de la Cultură. Subiectul e din nou de actualitate (ca de multe alte ori), nu există explicații pentru întârzieri, dar există promisiuni din plin.

Raluca Turcan, venită la Timișoara, a vorbit la rândul ei despre Muzeul Revoluției Anticomuniste. E un subiect deja devenit fetiș, toată lumea vorbește despre el, dar nu pare să ii dea de capăt. Demarat în 2021, proiectul muzeuluinu e gata nici acum. Acum, nou instalată la Cultură, Turcan nu găsește explicații legate de întârzieri, dar vorbește despre demararea șantierului, în 2024. discursul ministrului se referă la datorie morală.

„O asemenea datorie morală a statului român față de timișoreni e obligatoriu să fie respectată. N-am înțeles exact de ce a durat atât etapa de proiectare. Ca om care gestionează, să spunem, și investiții și lucrează cu oameni care derulează investiții, pot să înțeleg că există, să spunem, decalaje de timp care îți apar în procesul de licitație. Cert este că m-am asigurat, cei care se ocupă m-au asigurat că anul viitor vor începe lucrările de execuție. În 2024 cu siguranță vor începe lucrările”, a declarat vineri, la Timișoara, Raluca Turcan.

Inițiat de Ben Oni Ardelean, muzeul care ar urma să se edifice la Timișoara va ocupa fosta comenduire a Garnizoanei. Ministerul Apărării l-a dat la Cultură, iar din 2019 se tot ”învârte” povestea acestui loc care ar trebui să le prezinte generațiilor viitoare ce a însemnat comunismul și schimbările din 1989 pentru România. Opt luni era stabilită durata de realizare a proiectului, iar startul a fost dat în 2021. Degeaba, pentru că inițiativa nu s-a concretizat. Societatea Popp & Asociații, împreună cu Pipe Design și Vego Concept Engineering urmau să primească 1,14 milioane de euro, cu TVA pentru contract.

Din tolba cu promisiuni a ministrului care a vizitat Timișoara a ieșit și ideea cum că ar exista chiar și constructor. Realitatea nu prea o susține, nu există nicio licitație în acest sens și e și greu de crezut că cineva poate construi fără proiect.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago