Proprietarii unora dintre afacerile rămase fără terenurile luate de primărie contraatacă și acuză municipalitatea: ”Nu suntem interlopi și hoți”

O parte dintre proprietarii afacerilor afectate de campania de obținere a mai multor terenuri în proprietatea primăriei au decis să îi răspundă primarului Dominic Fritz la acuzele aduse și să prezinte probe în favoarea lor. Ei au acuzat primarul orașului că aduce acuze nefondate, că îi face interlopi fără a avea probe sau dovezi în acest sens, ceea ce le afectează viața, dar și că minte spunând că ar avea decizii definitive în favoarea municipalității.

Cel mai mult i-a deranjat pe cei vizați acuzele de interlopi și hoți. Miki Viel, proprietar al uneia dintre teresale de pe malul Begăi, apreciate de timișoreni în urmă cu ceva ani, Terasa Boss, spune că el nu mai derulează afaceri acolo din anul 2014, astfel nu înțelege acuzele și afirmațiile celor din primărie. Dar, cel mai mult îl deranjează faptul că este făcut interlop.

“Eu nu am furat. De ce mă face interlop, că nu înţeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă a frontierei. Am făcut pentru libertatea mea şi pentru libertatea mea, sunt dispus să mai fac. Este normal ca un primar ales de timişoreni, neamţ fiind, să aibă această atitudine? Să iasă toată ziua să ne numească “interlopi”, “hoţi de terenuri”. Eu am un contract (încheiat cu Clubul Sportiv Banatul) valabil până în 2033. Miza este această zonă, malul Begăi. Probabil prietenii lor o vor lua. Toată ziua iese ca o mireasă şi face filmări. Eu, în clădirea asta nu am construit nimic, doar am investit. Terasa despre care vorbeşte primarul, că el habar nu are ce vorbeşte, a fost construită de Fabrica de Bere, care avea o înţelegere cu Primăria. A fost o construcţie care se demontează, eu am demontat-o. Clădirea despre care spune că vine să o demoleze, este veche de 70 de ani. Nu ştiu dacă era născut el, pe vremea aceea. Să vină să o demoleze. Eu sunt un chiriaş de bună credinţă. Am investit sute de mii de euro în această clădire. Eu nu am mai plătit chiria în ultimii ani, dar am plătit întreţinerea, am plătit impozitul, chiar şi pentru anul în curs. Am plătit 70 de milioane de lei, în fiecare an. Primăria, dacă susţine că e locaţia lor, să spună cine trebuie să plătească impozitul? Chiriaşul?”, a declarat Miki Viel, proprietarul fostei Terase Boss.

Proprietarii cunoscutului club No Name, de asemenea afectați de ”cruciada terenurilor”, spun că informațiile trimise de primărie, cum că ar fi decizie definitivă în instanță în procesul dintre părți nu ar fi deloc real. Fritz și membrii administrației sale se folosesc de acest subiect pentru că sunt într-o campanile electorală prematură, furnizând subiecte gustate de presă, spun ei. Sentința prevede demolarea unor anexe, nu recuperarea unui teren de două milioane de euro, spun administratorii bazei.

“Procesul actual, ceea ce nu ştie lumea şi este o minciună a Primăriei, se referă la nişte chestii din interiorul clubului: două baldachine, un gard, o terasă, o scenă, o toaletă şi un depozit, lucruri care nu necesită autorizaţii de construcţie. Aceste lucruri au fost făcute de noi, pentru îmbunătăţirea activităţii. Este o defăimare a noastră, o manipulare a opiniei publice. Suntem victime ale unei campanii electorale premature. Dă bine la presă să spui că te lupţi cu mafioţii. Lumea savurează acest Corrado Cattani al Timişoarei. Fişa postului de primar îi permite să ne facă hoţi, interlopi, mafioţi? Nu am furat nimic. Din contră, la Clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare. Anul acesta, în martie, cu reducere de 10%, am plătit 14.500 de lei”, a fost declarația lui Ovidiu Ciută, unul dintre deținătorii No Name.

Conform proprietarilor bazei, ar exista deja planuri în care lângă bazinul de la baza No Name ar fi fost deja proiectate blocuri. Proprietarii spun că baza a rămas cu același obiect de activitate, nu s-a schimbat nimic, în plus au fost amenajate, de exemplu, terenuri de volei pe nisip.

Inițial, cei care au prezentat informațiile au dorit să o facă pe terasa unui cunoscut local de pe malul Begăi. Când au ajuns la locație, aceștia au fost refuzați, după ce primiseră acordul cu o zi înainte, motivându-se că nu se doresc probleme cu primăria sau cu alte autorități.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Dinu a spus: (octombrie 17th, 2023 at 16:48 )

Îngerașii! Să le plângem de milă! Cel puțin asta ne îndeamnă „subtil” dl. Hoster! Eventual deschideți o campanie de donații pentru dânșii.

George a spus: (octombrie 17th, 2023 at 17:42 )

@ Dinu, domnul Hoster a prezentat o știre, cu declarațiile acuzatorilor. Ia citește, aceeași știre, în R.B., să vezi cum sună.

Noi plătim impozite pe gândirea extracerebrală! a spus: (octombrie 17th, 2023 at 18:33 )

Ei n-au nimic de pierdut, încearcă marea cu degetul. Alți îi instrumentalizează și-i pilotează (dovadă timpul de răspuns cam mare și coroborarea cu apariția în presă a cerințelor grofului „austro-ungar” de viță de pe Loga 52. Uită că oarba cu balanța are ultimul cuvânt. Și că o adresare presei în care se presară metafore precum Corrado Cattani arată că ei se pișă încă o dată pe spațiul public și opinia publică.

Dinu a spus: (octombrie 17th, 2023 at 18:58 )

@George
O știre este o știre…fără inserții personale. Este alegerea domnului Hoster să scrie cum/ce dorește dar citiți și majoritatea „știrilor” redactate de dânsul. Cam, fără excepție, toate au păreri personale. Într-un comentariu mai vechi am scris că ar putea scrie editoriale asumate. Poate așa ar putea spune/scrie mai multe opinii. Din opinii diferite și dezbateri, (teoretic) poate ieși ceva bun.

Reos a spus: (octombrie 17th, 2023 at 19:17 )

Bineînțeles că atacul este cea mai bună apărare,peste zeci de ani au fost învățați altfel ,ei făceau parte din miezul orașului nu fraierii care plătesc taxe pentru fiecare metru de teren,vociferarea veșnic neștiutorului și ultracinstitului lipsesc cu desăvârșire în aceste cazuri și poate vom afla într-o zi de ce.

Wanda89 a spus: (octombrie 17th, 2023 at 20:24 )

Banatul e plin de olteni, mapamondul e plin de evrei, bravo, altceva nu poți comenta în lumea nouă și liberă. E obligatorie istoria holocaustului, la școală. Băi, dar aztecii? Aborigenii? Eschimoșii? Pieile roșii? Etc. Palestina?! Hei, profesori de istorie!

Dan A. a spus: (octombrie 17th, 2023 at 22:59 )

La intalnire a participat viceprimarul PNL Cosmin Tabara. As vrea sa-i aud parerea/pozitia.

Radu a spus: (octombrie 18th, 2023 at 06:37 )

@Dan A.
Poate domnul Tabără a participat în calitate de avocat. Acesta este tipul de clienți din portofoliul dânsului. Măcar de data aceasta nu s-au pus pistoalele pe masă…la propriu.

cetatean a spus: (octombrie 18th, 2023 at 07:24 )

Ce parere sa aibă, ca doar Robu si PNL sunt pe felie cu ei. A venit Tabara sa facă rost de bani pentru campania electorală de la anul. Ce credeți că ăștia nu bagă bani în politicieni pentru terenurile gratis. Dacă iese cone trebuie lr primesc înapoi plus despăgubiri de milioane.

Vrajealadedoibani a spus: (octombrie 18th, 2023 at 08:13 )

Cica la Miki Viel, el e curat ca lacrima 🙂 )))
A uitat cand avea striptease-ul Boss?
Dansatoarele alea aveau toate carte de munca, bauturile si tot ce era acolo era la negru…
Ca asa erau vremurile 😉
Ingerasii! …ce mila mi-e de ei!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în București. Ei întâlnesc CSM București, duminică, la ora 17.30, în sala Apollo. Înfruntarea face parte dintr-un set de patru jocuri programate la aceeași oră, jocuri cu implicații în zona barajului și a retrogradării directe. Celelalte trei sunt: CSM Focșani –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Top