Politica

Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut „iepurele PSD” de către cei din USR, l-au determinat să schimbe macazul.

În urmă cu două zile, vicepreşedintele USR al CJ Timiş, Cristian Moş, a avut o ieşire publică extrem de dură la adresa filialei pe care a condus-o până în 2021. El a adus acuzaţii dure atât la adresa actualului, preşedinte, Dominic Fritz, cât şi a alianţei cu Forţa Dreptei şi Alin Nica. Printre altele Moş a spus că „filiala USR Timiş nu mă mai reprezintă”, dar – atenţie! – nu a pomenit de o demisie din partid. S-a speculat însă imediat, iar Moş chiar a sugerat acest lucru, că va candida ca independent la preşedinţia CJ Timiş.

Imediat după „defectarea” lui Moş, USR a avut o reacţie pe măsură. Printre altele, Moş a fost acuzat că „se pregătește să candideze la Președinția Consiliului Județean, ca iepure al PSD”. Potrivit unor surse, sintagma cu “iepurele PSD” l-au determinat pe Moş să schimbe macazul şi să candideze la scaunul de primar al Timişoarei.

În altă ordine de idei, în momentul scandalului declanşat de Moş, cei din “tabăra Robu” din alianţa PSD-PNL s-au plâns că această mişcare nu le aduce niciun beneficiu. Cel mai vocal a fost directorul de campanie al lui Robu, Ionuţ Gaiţă, supranumit şi “Strategul”. Probabil, odată cu intrarea lui Moş în cursa pentru scaunul de primar al Timişoarei, cei din jurul lui Robu vor fi mai mulţumiţi.

De remarcat că din vechiul USR vor fi trei candidaţi la Primăria Timişoara, pe lângă Fritz şi Moş, anunţându-şi candidatura şi Raul Olajos din partea REPER.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

7 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

9 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

10 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

11 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

11 ore ago