Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut „iepurele PSD” de către cei din USR, l-au determinat să schimbe macazul.

În urmă cu două zile, vicepreşedintele USR al CJ Timiş, Cristian Moş, a avut o ieşire publică extrem de dură la adresa filialei pe care a condus-o până în 2021. El a adus acuzaţii dure atât la adresa actualului, preşedinte, Dominic Fritz, cât şi a alianţei cu Forţa Dreptei şi Alin Nica. Printre altele Moş a spus că „filiala USR Timiş nu mă mai reprezintă”, dar – atenţie! – nu a pomenit de o demisie din partid. S-a speculat însă imediat, iar Moş chiar a sugerat acest lucru, că va candida ca independent la preşedinţia CJ Timiş.

Imediat după „defectarea” lui Moş, USR a avut o reacţie pe măsură. Printre altele, Moş a fost acuzat că „se pregătește să candideze la Președinția Consiliului Județean, ca iepure al PSD”. Potrivit unor surse, sintagma cu “iepurele PSD” l-au determinat pe Moş să schimbe macazul şi să candideze la scaunul de primar al Timişoarei.

În altă ordine de idei, în momentul scandalului declanşat de Moş, cei din “tabăra Robu” din alianţa PSD-PNL s-au plâns că această mişcare nu le aduce niciun beneficiu. Cel mai vocal a fost directorul de campanie al lui Robu, Ionuţ Gaiţă, supranumit şi “Strategul”. Probabil, odată cu intrarea lui Moş în cursa pentru scaunul de primar al Timişoarei, cei din jurul lui Robu vor fi mai mulţumiţi.

De remarcat că din vechiul USR vor fi trei candidaţi la Primăria Timişoara, pe lângă Fritz şi Moş, anunţându-şi candidatura şi Raul Olajos din partea REPER.

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (aprilie 17th, 2024 at 10:43 )

Abject. Cand stii cat de gretos e Robu, sa incerci sa-i dai o mana de ajutor mi se pare absolut abject. Nu te-ai astepta la asa ceva din partea lui Mos…

Bianca a spus: (aprilie 17th, 2024 at 11:24 )

Mos chiar e fara obraz si coloana vertebrala. A ajuns sa ii placa politica suburbana facuta de Robu si Simonis.

Yellow Nin. a spus: (aprilie 17th, 2024 at 11:41 )

După ce criterii își selectează Robu colaboratorii: Gaiță, Șerpe, Iapă … ? În locul lui, eu aș fi foarte atent la Gaiță pentru că specia are veleități de ținut discursuri intempestive, ceea ce înseamnă concurență!

Marius Serbanescu a spus: (aprilie 17th, 2024 at 13:05 )

Ce ai cu Cătălin Iapă, omul își vede de munca la Ministerul Digitalizarii, unde chiar se pricepe.
În ceea ce îl privește pe Cristian Moș, păcat de el că face jocurile cur..i politice PSD-iste, nicolae robu ( cu litere mici, pentru că mic este ).
Nu se regăsește în USR, poate pleca liniștit.
Dacă, brusc îi înțelege pe cei din PSDNL și e atras de „programul” lor, am dubii majore că e cinstit, pare un oportunist pestilential.
Îl accept, mai degrabă, pe Ambruș, care a votat 4 ani pentru Timisoara, dar nu acceptă sa-l vadă pe Nica, susținut de Fritz.
Deși trecerea la PSD, e cel puțin ciudată.

supapa a spus: (aprilie 17th, 2024 at 14:58 )

Bah ma tot miram zilele trecute de ce voteaza unii cu AUR. Acum ma intreb CINE ar vota cu asta? Ca pana la de ce….mai e mult. Cine voteaza cu Mos ma??? Cine? Apoi sa imi zica si de ce!
Meciul e Fritz vs Robu.
Fritz cu un inceput mandatul dezastruos dar un an 4 foarte bun. Robu cu realizari in primul mandat jumate (pasajele nu pleaca) urmat de 2 ani de delir nord corean si urmand cu aceasta candidatura in care ne ofera 4 ani de revarsat frustrarile lui personale.

Dar Mos? Brancoveanu nu candideaza?

@supapa a spus: (aprilie 17th, 2024 at 15:20 )

n-ai inteles principiul olimpic: important nu e sa castigi alegerile, ci sa participi si sa primesti dupa aceea o sinecura, un contract, un oscior, o savarina etc.
cred ca Mos nu se gandeste nici el c-ar putea castiga. Nici dac-ar bea cafea indulcita cu LSD in loc de zahar si si-ar întinde pe pâine opiu in loc de magiun!

Seringa a spus: (aprilie 17th, 2024 at 15:24 )

Magistrala analiza colegului Supapa. Gandire agera, argumente solide, spirit CeTePist, ii prevad un viitor glorios in presa judeteaza. Felicitari! I-as face o remarca despre ultimul an al lu Fritz la primarie, despre care spune ca e foarte bun. Care sunt argumentele? Ca eu n-am gasit niciunul in afara de actiunea de pe malul Begai. Restu sunt praf in ochean.

revenind la subiect, acest Mos a ajuns in situatia lu Nica, victima colaterala a aliantei USR – Fortza Dreptei. Frustrarea e mare si la dansul, dar poate asa avem si noi o sansa sa aflam despre niste afaceru USRiste care au capusat orasul in astia 4 ani.

Hai Cristian, oo tari si gura mare!!

Daniel a spus: (aprilie 17th, 2024 at 16:19 )

Acestea sunt rezultatele când nu se face politică bazat pe principii iar orgoliile, alianțele personale și cele machiavelice de conjunctură domină scena politică. Problema este că și cei care se lăudau că fac un alt fel de politică se regăsesc în această categorie cu scopul de a fi în echipa câștigătoare sau pentru a-și satisface orgoliul. Așa te trezești că deși ți-ai făcut treaba la partid, va trebui să sprijini un candidat venit din afară cum este cazul în București unde se desfășoară un blat de rușinos pentru susținerea lui Piedone.
Acum că un partid nu mai reprezintă un candidat e un lucru prea greu de cerut la noi în țară pentru că niciun partid nu reprezintă mare lucru în afară de anumite cercuri de interese iar ca doctrină balează tot spectrul politic fără o orientare principială.
Ar fi interesant ca Moș să ne explice de ce lucrurile erau bune în USR când el era la conducere și a fost desemnat candidat iar acum că a fost marginalizat, lucrurile s-au înrăutățit în partid. De asemena USR-iștii ar trebui să ne explice cum de Nica zis Nimica era sabotorul principal al inițiativelor Sfântului Dominic iar acum este candidatul pe care îl susțin. De asemena Raul Ambrus ar trebui să explice cum a plecat de la discursuri de dreapta în cadrul Platformei Liberale Conservatoare și s-a aciuiat tocmai la socialiști. Probabil și-o fi descoperit și el un bunic nomenclaturist și astfel se explică adeziunea sa pe modelul patentat de unii FSN-iști care își găseau strămoși liberali sau țărăniști după ‘96.

Iulian a spus: (aprilie 17th, 2024 at 20:53 )

De ce nu la Primăria Giroc.?
De ce nu consilier?
Direct la Primăria Timișoara! nu este o pălărie cam mare? Nu își vede lungul nasului?

Ionut a spus: (aprilie 18th, 2024 at 13:08 )

Omu asta ii mai sarpe decat sarpele… Pozeaza ca tata model cand stim si noi de ce este capabil. Mai Borcea mic de Timisaoara vezi iti de lungul nasului…

Cu un contra candidat de asta devine Fritz mai atractiv 😛

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului adăpost pentru animale fără stăpân. Acum câteva luni primarul Dominic Fritz anunța că Primăria Timișoara are în plan construirea unui nou adăpost pentru animale fără stăpân în zona Freidorf. Pe terenul destul de mare se dorește adăpostirea a 600...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Miei de Paște

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în Caraș-Severin și Timiș. Au fost vizate persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri risc și mare risc, efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave
În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului adăpost pentru animale fără stăpân. Acum câteva luni primarul Dominic Fritz anunța că Primăria Timișoara are în plan construirea unui nou adăpost pentru animale fără stăpân în zona Freidorf. Pe terenul destul de mare se dorește adăpostirea a 600...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini
Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity adresat întreprinderilor mici și mijlocii din zona de Vest a României – CyberTM 2024. Tematica vizează provocările actuale în domeniu și soluțiile la dispoziția IMM-urilor în materie de securitate cibernetică: software, hardware și opțiuni de finanțare. ADR Vest este partener...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru gazul furnizat de Romgaz pentru luna mai. ”Colterm reușește să recâștige încrederea partenerilor de afaceri de pe piață! În ultimii ani, societatea a dovedit că este un jucător serios, care își achită datoriile conform înțelegerilor, iar acest lucru este susținut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin
Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la jumătatea lunii mai, dintre cele pentru care administrația locală timișoreană a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local.. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni. Proiectul face parte din obiectivul de investiții „Realizare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO
La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului de contestare a alocării banilor din bugetul de echilibrare, respectiv a sumelor allocate pentru drumurile locale, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi răspunde. El spune că procesul se putea judeca și în lipsa reprezentanților Prefecturii, problemele sunt cu totul altele....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”
Top