Timp liber

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul Național al Banatului în formulă restrânsă și la o oră mai puțin de noapte și mai mult de seară. În toată țara evenimentul a fost marcat de protestul muzeografilor, care cer salarii mai mari, aceștia luând decizia, de a nu ține deschise expozițiile în cadrul evenimentului.

Expozițiile MNaB nu a fost deschise publicului, așa cum se întâmplă la Noaptea Muzeelor, dar în curtea Complexului Bastion a fost organizat un eveniment în cadrul căruia copiii au fost cei mai fericiți.

”Muzeul Național al Banatului a fost însuflețit de zâmbetele și râsetele copiilor care au venit în curtea Bastionului Maria Theresia. Drăgălașii vizitatori au fost fermecați de comorile istorice și poveștile fascinante dezvăluite la fiecare pas. Cu ochii mari și curioși, micuții au explorat fiecare tabără, descoperind minunile ascunse în fiecare lucru nou. S-au luptat, s-au jucat, ne-au copleșit cu sinceritatea lor și au învins!”, au anunțat reprezentanții muzeului.

Spectacolele de istorie vie („living museum”), oferite în curtea Bastionului Theresia în cadrul Nopții Muzeelor s-au îmbinat cu momentele artistice și cu atelierele interactive într-un show comun al grupurilor de reconstituire istorică și artistice. Au participat la eveniment, sub denumirea de Uniunea Artiștilor – Cronicari: Eyaletul de Timișoara, Asociația Losonczy Istvan, Hrafnabroethr – Frații Corbi, Asociația de Reconstituiri Istorice Timișoara, Sagittarii Getici, Deep6 Project, Peregrinii.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au început o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 1 Rural

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Planul Simion, o demență

Când auzi din gura lui Marcel Ciolacu că vor fi mărite pensiile românilor cu 40%,…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 2 iulie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 02.07.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

17 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

17 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

17 ore ago