Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul Național al Banatului în formulă restrânsă și la o oră mai puțin de noapte și mai mult de seară. În toată țara evenimentul a fost marcat de protestul muzeografilor, care cer salarii mai mari, aceștia luând decizia, de a nu ține deschise expozițiile în cadrul evenimentului.
Expozițiile MNaB nu a fost deschise publicului, așa cum se întâmplă la Noaptea Muzeelor, dar în curtea Complexului Bastion a fost organizat un eveniment în cadrul căruia copiii au fost cei mai fericiți.
”Muzeul Național al Banatului a fost însuflețit de zâmbetele și râsetele copiilor care au venit în curtea Bastionului Maria Theresia. Drăgălașii vizitatori au fost fermecați de comorile istorice și poveștile fascinante dezvăluite la fiecare pas. Cu ochii mari și curioși, micuții au explorat fiecare tabără, descoperind minunile ascunse în fiecare lucru nou. S-au luptat, s-au jucat, ne-au copleșit cu sinceritatea lor și au învins!”, au anunțat reprezentanții muzeului.
Spectacolele de istorie vie („living museum”), oferite în curtea Bastionului Theresia în cadrul Nopții Muzeelor s-au îmbinat cu momentele artistice și cu atelierele interactive într-un show comun al grupurilor de reconstituire istorică și artistice. Au participat la eveniment, sub denumirea de Uniunea Artiștilor – Cronicari: Eyaletul de Timișoara, Asociația Losonczy Istvan, Hrafnabroethr – Frații Corbi, Asociația de Reconstituiri Istorice Timișoara, Sagittarii Getici, Deep6 Project, Peregrinii.
Comentarii prin facebook