Politica

Taifun în PNL Timiş! Nicolae Robu a transformat eşecul în victorie şi acum vrea în parlament

Cu toate că a spus de mai multe ori că nu mai vrea să facă politică, Nicolae Robu pare să se fi răzgândit. El pretinde primul loc pe lista PNL de Senat, motivând că trebuie cineva să-i reprezinte pe cei 40 de mii de timişoreni care l-au votat la alegerile locale.

O nouă furtună s-a abătut în PNL Timiş. N-au trecut nici două săptămâni de la momentul în care pierdea pentru a doua oară consecutiv lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei, că Nicolae Robu a transformat înfrângerea în victorie. Motiv pentru care vrea un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile parlamentare, în speţă prima poziţie la Senat.

Aşa cum am mai arătat, Robu a fost prezent, joi, la prima întâlnire, una informală, a PNL-iştilor de după alegeri. Context în care a spus că, în pofida faptului că a fost sabotat atât din exterior, cât şi din interiorul partidului (sic!), a obţinut un număr foarte mare de voturi: 40.264. (Totuşi, cu 13.000 mai puţin decât câştigătorul Dominic Fritz.) Mai mult, el a afirmat că ar fi câştigat Primăria Timişoara, ca independent, dacă nu era susţinut de PNL. În urmă cu câteva zile, printre motivele înfrângerii el a pus susţinerea de către PSD. Concluzia sa a fost că PNL îi este dator, iar cineva trebuie să-i reprezinte pe cei 40 de mii de votanţi ai săi. Nu a spus însă niciun cuvânt despre un loc pe lista de parlament.

În aceeaşi seară a avut loc însă o şedinţă a BPL Timişoara. În discuţiile de după şedinţă, Leontin De Maio le-a spus celor prezenţi că Robu ar trebui să candideze la parlamentare pentru binele PNL. Imediat s-au încins telefoanele între liderii PNL Timiş, concluzia la care s-a ajuns  fiind aceea că, da, Robu vrea în parlament şi a pornit o acţiune concentrată în acest sens. De menţionat că în ultimii doi-trei ani, PNL i-a propus de mai multe ori un loc în parlament, chiar locul I Senat, doar ca să nu mai candideze la Primăria Timişoara, dar Robu a refuzat. Mai trebuie spus că aceeaşi poziţie I la Senat, foarte probabil şi-o doreşte şi Vasile Blaga, actualul preşedinte interimar al filialei.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

5 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

5 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

6 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

6 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

6 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

7 ore ago