Taifun în PNL Timiş! Nicolae Robu a transformat eşecul în victorie şi acum vrea în parlament

Cu toate că a spus de mai multe ori că nu mai vrea să facă politică, Nicolae Robu pare să se fi răzgândit. El pretinde primul loc pe lista PNL de Senat, motivând că trebuie cineva să-i reprezinte pe cei 40 de mii de timişoreni care l-au votat la alegerile locale.

O nouă furtună s-a abătut în PNL Timiş. N-au trecut nici două săptămâni de la momentul în care pierdea pentru a doua oară consecutiv lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei, că Nicolae Robu a transformat înfrângerea în victorie. Motiv pentru care vrea un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile parlamentare, în speţă prima poziţie la Senat.

Aşa cum am mai arătat, Robu a fost prezent, joi, la prima întâlnire, una informală, a PNL-iştilor de după alegeri. Context în care a spus că, în pofida faptului că a fost sabotat atât din exterior, cât şi din interiorul partidului (sic!), a obţinut un număr foarte mare de voturi: 40.264. (Totuşi, cu 13.000 mai puţin decât câştigătorul Dominic Fritz.) Mai mult, el a afirmat că ar fi câştigat Primăria Timişoara, ca independent, dacă nu era susţinut de PNL. În urmă cu câteva zile, printre motivele înfrângerii el a pus susţinerea de către PSD. Concluzia sa a fost că PNL îi este dator, iar cineva trebuie să-i reprezinte pe cei 40 de mii de votanţi ai săi. Nu a spus însă niciun cuvânt despre un loc pe lista de parlament.

În aceeaşi seară a avut loc însă o şedinţă a BPL Timişoara. În discuţiile de după şedinţă, Leontin De Maio le-a spus celor prezenţi că Robu ar trebui să candideze la parlamentare pentru binele PNL. Imediat s-au încins telefoanele între liderii PNL Timiş, concluzia la care s-a ajuns  fiind aceea că, da, Robu vrea în parlament şi a pornit o acţiune concentrată în acest sens. De menţionat că în ultimii doi-trei ani, PNL i-a propus de mai multe ori un loc în parlament, chiar locul I Senat, doar ca să nu mai candideze la Primăria Timişoara, dar Robu a refuzat. Mai trebuie spus că aceeaşi poziţie I la Senat, foarte probabil şi-o doreşte şi Vasile Blaga, actualul preşedinte interimar al filialei.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (iunie 23rd, 2024 at 10:44 )

Dacă Robu candidează la senat este mai bine decât Blaga pentru că acesta din urmă ar compromite total filiala mai ales dacă la pe lista de deputați s-ar găsi și bichonul lui Iohannis, proaspăt parașutat la conducerea filialei din oraș după ce și-a rezolvat pensia specială la Bruxelles.
Ar fi interesant de aflat cu cine ar fi intenționat PNL să îl înlocuiască pe Robu la primărie din moment ce i-a oferit un loc eligibil pentru parlament și mai ales de ce nu a făcut acest lucru la aceste alegeri.

Mrrr a spus: (iunie 23rd, 2024 at 11:24 )

PENSIA SPECIALA SA VINA. RESTUL E CANCAN PENTRU FRAIERI.

@daniel a spus: (iunie 23rd, 2024 at 11:38 )

Filiala PNL Timiș e compromisă iremediabil.
Nu mai există PNL in Timiș. Doar slugi PSD.

DAN a spus: (iunie 23rd, 2024 at 13:48 )

40.000 voturi PNL +PSD. Dacă candida doar PNL îl înțelegeam. Un ratat sin toate punctele de vedere.

Dan a spus: (iunie 23rd, 2024 at 14:24 )

Astept comentariul dl. Coifan, sustinator declarat al nulitatii alin nica si la randul lui, fost presedinte cjt cu rezultate slabe de tot la judet. Are dreptate simonis: clasa politica locala timiseana a fost slaba de tot. Au stricat tot capitalul de imagine al Timisului devdupa Revolutia din „89. Si aici coufan si nica au „meritele” lor. Nulitati absolute…

Alexandru a spus: (iunie 23rd, 2024 at 14:29 )

Robu a văzut că în SUA candidează doi octogenari, și-a spus că este în floarea tinereții politice. Este ușor în parlament, mănânci gratis cât vrei, ai șofer, dormi bine în acele fotolii, problema este că te deranjează un neavenit de la partid să te pună să votezi. Ar putea pune și copii acolo, singura lor condiție: să intre cu PlayStation în sala de plen.

@Dan a spus: (iunie 23rd, 2024 at 15:15 )

Lasă că Simonis cu prietenul său Ciolacu sunt acum la butoane și cele 2 genii vor face ca în Timiș și în țară să fie raiul pe pământ mai ales că au serviciile în spate care i-au ajutat în carieră de la stat că în privat nu prea le-a mers cu toate diplomele pe care le au de la prestigioase universități…

Alexandru a spus: (iunie 23rd, 2024 at 15:27 )

La ce haos este în PNL Timiș, Robu a zis că acum este momentul ascensiunii lui fulminante, cu pletele în vânt în drum spre București.

DAN a spus: (iunie 23rd, 2024 at 15:51 )

la cati idioti are ROBU IN SPATE….orice este posibil .zau asa leo…..omu asta afacut praaf pnl incepand cu 2010. opera e desavarsita.si a facut treaba. sa l puna pe lista aia cu stele pe care i a facut ingineri cat a fost rector.oricum viitorul este asigurat !? pnl universitar va imprastia cenusa din urna rez la incinerarea pnl.

Alexandru a spus: (iunie 23rd, 2024 at 16:26 )

După o lună în parlament Robu va mânca singur la cantină. Toți îl vor ocoli vor fi sătui de marile lui proiecte pentru România. Și acum locuitorii din Bocsig îi simt lipsa. A plecat cel mai mare povestitor al satului, chiar și tinerii vânjoși și vioi adormeau în câteva minute.

criză a spus: (iunie 23rd, 2024 at 17:37 )

Decât Blaga, mai bine Robu.
Dacă e Blaga poate iese iar un Suciu de la PSD.

Adi a spus: (iunie 23rd, 2024 at 18:48 )

PNL Timiș e o mizerie. Blaga, Pirtea, Popoviciu, consăteni bihoreni, au acaparat o filiala fără personalitate, slaba, lipsita de voci credibile, O rușine pentru Timișoara.asa cum e Robu, nu se compara cu nulitățile astea.

Dan a spus: (iunie 23rd, 2024 at 19:51 )

Pnl Timis e ZERO. Niciodata nu au reusit sa se impuna la Bucuresti. Au fost niste mielusei pe care centrul i-a ignorat desi aveau o gramada de votanti in Timis. Votanti de principiu, lipsiti de pragmatism, care nu au ales defel inspirat.

Tibi a spus: (iunie 23rd, 2024 at 21:32 )

Robu a mai fost senator de PNL Timiș,atunci timișoreni nici nu au auzit de el zero intervenții și propuneri acum o fi altfel omul asta face orice doar mai ajunge la ciolan

Duru a spus: (iunie 23rd, 2024 at 21:45 )

D-l Robu are dreptate, daca nu era susținut de PSD avea mai multe voturi. Într-un oraș anti PSD nu poți te aliezi cu PSD, ceea ce este valabil și la nivel de țară. Nu poți să te aliezi cu dușmanul. PNL-ul cel dorit de electorat nu mai exista, a fost infiltrat de alții, așa cum au fost infiltrate și celelalte partide istorice, care au dispărut, și PNL a dispărut, a rămas doar numele. Uitati-va la cei care conduc PNL și o sa vă dați seama că acestea nu reprezintă PNL, doar se folosesc de numele PNL. Blaga și mulți alții care fac pe PNL-istii, nu are ce căuta la PNL, să meargă înapoi la FSN, PD, PD-L.

Săracii Brătienii a spus: (iunie 23rd, 2024 at 22:03 )

Săracii Brătienii!
Tot Neamul Brătienilor se răstoarnă în mormânt!
Lățosul cu gel estompator și mare fotbalist pe izlazul de la Bogsig, fost șef asc (asociația studenților comuniști) a ajuns să facă circ la liberalii!
Hoțul strigă hohotiii tot o dă cu PSD, dar el tot pui de bolșevic este!
Prieten cu toții borfașii, maneliștii din TM.
Rușine rrobisor!
Ești un mediocru profesor universitar!
Câte lucrări științifice ai?
Câte citări ai?
Câte cursuri și cărți de valoare ai?

Satul de partide a spus: (iunie 23rd, 2024 at 22:50 )

PNL sau PSD același lucru fug unii la.ceilalti demult nu mai este un partid clar….. toți vor doar ciolan…lăsați-ne cu PNL, PSD, UDMR,, Aur, Usr și alte partide .. suntem.satuli 90% din romani de voi păcat ca nu avem ce alege astai Tragedia Tarii….. dacă luam dintre toți nu știu daca facem 35% Onești oameni politici adunați din toate partidele din RO….. doar ciolan visați și contracte de tara și oameni nimic…… asa ca lăsați-ne mai bine scrieți articole cu poezie e mai Ok ….

Spagaru a spus: (iunie 24th, 2024 at 08:18 )

Robu are statut de inculpat! El nu poate fi parlamentar! Urmeaza statutul de puscarias! Un infractor fara scrupule

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

La 19 ani, pe tabloul principal la Wimbledon, după ce a trecut trei tururi de calificare. Bravo, Anca Todoni!

Anca Todoni va evolua pentru prima dată în carieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, la Wimbledon, acolo unde toată lumea visează să joace, măcăr o dată pe covorul de iarbă verde şi magic. Aflată în prezent pe locul 141 WTA, Anca Todoni, în vârstă de 19 ani, a obținut joi calificarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La 19 ani, pe tabloul principal la Wimbledon, după ce a trecut trei tururi de calificare. Bravo, Anca Todoni!
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Situațiile în care, din punct de vedere financiar, suntem puși să facem alegeri dificile ni se pot întâmpla oricui. Spre exemplu, iată ce a făcut o doamnă într-o atare situație. Ana locuia într-un sat pitoresc de la poalele munților. Ea era o femeie harnică și independentă, care își câștiga existența prin vânzarea de produse artizanale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât de benefic este să ai un cont curent și un card de credit online

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, afirmă că stabilirea datei alegerilor nu trebuie stabilită în funcţie de cine are de câştigat sau de pierdut. El spune că jocul prestat de PSD şi PNL pe marginea datei alegerilor prezidenţiale arată un dispreţ total pentru democraţie. PSD şi PNL sunt în probabil cel mai dur război de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre disputa PSD-PNL pe data alegerilor prezidenţiale: „Denotă un profund dispreţ pentru democraţie”
Timișoara e un oraș plin de prosperitate, dar nu de cea mai bună calitate, cel puțin asta e concluzia transmisă de un raport întocmit de o asociație care se denumește pompos Institutul pentru Orașe Vizionare. ONG-ul amintit a lansat un nou indicator, intitulat City Index, care analizează evoluția urbană a celor 41 de municipii reședință...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O asociație – institut a analizat Timișoara. Orașul e eficient economic, dar nu are… vibrație, terminând clasamentul național pe cinci
Nu a fost stabilit oficial, dar Alin Popoviciu (PNL) şi Alexandru Iovescu (PSD) vor fi viitorii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. Echipa condusă de preşedintele ales al CJ Timiş, Alfred Simonis, va fi completată de Adrian Pau, pentru care se va reînfiinţa postul de administrator public. Post desfiinţat la propunerea PSD, pentru ca încă preşedintele CJ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viitoarea echipă de la conducerea CJ Timiş s-a închegat. PSD trebuie să reînfiinţeze un post desfiinţat de… PSD
Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza eliminatorie, după ce a câştigat cea mai echilibrată şi „dramatică” grupă. La naţională, Timişoara este reprezentată de doi jucători, Marius Marin, titular incontestabil în toate cele trei partide şi Deian Sorescu, jucător ce a bifat două prezente în grupe, intrând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin
Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte semnate în domenul spațiilor verzi își continuă munca pentru care sunt plătite. Se pune accent pe locurile de joacă, primăria vrea să se asigure condiții sigure pentru copiii aflați deja în vacanță. ”Parcurile, bulevardele principale și spațiile verzi adiacente străzilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă
Dacă totul va merge bine, în perioada următoare controalele de calitate a produselor și serviciilor destinate comercializării către populație vor veni în vehicule eco. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Vest a lansat licitația pentru cumpărarea a nu mai puțin de nouă autovehicule noi, complet ecologice, cu motorizare electrică. Suma oferită se apropie de un milion...
Citeşte tot articolul Citeste articolul OPC trece în era ”verde”. Cumpără 9 autoturisme integral electrice, pentru un million de lei
Începutul lunii iulie aduce la Timișoara cea de-a 33–a ediție a Festivalului Inimilor, evenimentul apreciat de public, organizat de Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului. Ediția din acest an va avea loc între 3 și 7 iulie, în Parcul Rozelor. Vor fi, în total, 28 de ansambluri, din 14 țări: Ungaria, Serbia, Bulgaria,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 28 de ansambluri din 14 țări vin la ediția din acest an a Festivalului Inimilor. Evenimentul de la Timișoara, între 3 și 7 iulie. Program complet
Facultatea de Arte și Design (FAD) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT), prin  programul de studiu Modă – Design Vestimentar organizează Gala MDVTM 2024, joi, 4 iulie, la Iulius Garden (Iulius Town), începând de la ora 20. Acest eveniment, la care intrarea este liberă, oferă oportunitatea de a urmări pe podium colecțiile vestimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gala creațiilor vestimentare ale studenților de la Design Vestimentar are loc la Iulius Town
Top