Invatamant

A început înscrierea pentru noul an de studiu la Școala Profesională Duală

Tinerii care doresc să facă școală și să învețe o meserie în cadrul școlii, pot beneficia de o nouă oportunitate: înscrierea la Școala Profesională Duală. În perioada 1-5 iulie are loc prima etapă de înscriere a candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional dual, iar etapa a II-a de admitere are loc în perioada 2-5 august 2024, la Liceul Ferdinand.

În acest an, cele două sedii Continental din Timișoara au peste 80 de elevi care sunt mentorați pe calificările Electromecanic, Electrician aparate și echipamente electrice și Operator CNC. Pentru următorul an școlar compania a solicitat un număr similar de elevi pe care să-i învețe să devină meseriași în specializările Electrician aparate și echipamente electrice și energetice, Electromecanic utilaje și instalații industriale și Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Continental este inițiator al reintroducerii educației profesionale în sistemul de învățământ. În cei 12 ani care au trecut de atunci peste 700 de elevi au urmat stagii de practică în sediile Continental din Carei, Timișoara, Brașov și Sibiu, iar mulți dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie ale companiei. Pentru anul școlar 2024-2025, compania oferă, la nivel național, peste 120 de locuri tinerilor care doresc să învețe o meserie care nu doar că le oferă un viitor, ci și modelează viitorul mobilității.

Prin aceste proiecte de dezvoltare profesională, dorim să pregătim cei mai bine instruiți viitori profesioniști pentru activitățile noastre. Suntem parteneri de încredere ai unităților de învățământ și asigurăm dezvoltarea unui model de educație care aduce numai beneficii pe termen lung. Continental le propune elevilor un spectru larg de specializări la care se pot înscrie și pot beneficia de îndrumarea mentorilor noștri care îi ghidează timp de trei ani până ce devin independenți la locul de muncă. La Carei, la Sibiu și la Timișoara, elevii își vor desfășura activitatea într-o industrie cu o puternică prezență în România”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Elevii își vor efectua modulele de practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a) în cadrul Continental, atât în centrele de cercetare și dezvoltare și în cele de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Technical Training Centers – laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea viitoarei forțe de muncă (operatori și tehnicieni).

De asemenea, toți cei care optează pentru școala profesională duală beneficiază de bursă lunară din partea statului, bursă din partea companiei, burse de merit în funcție de rezultate, masă, cazare și/sau transport gratuit.

La finalul celor 3 ani de studii, tinerii au șansa să se angajeze în cadrul companiei pe poziții de operator sau tehnician, iar ulterior chiar să-și continue studiile și să acceseze, după finalizarea facultății, un job de inginer.

Continental s-a implicat activ la Timișoara, încă din 2012, în desfășurarea cu succes a modelulul dual de învățământ profesional. Fabrica de anvelope, cea de componente electronice și centrul de inginerie au găzduit, de-a lungul timpului, sute de tineri care au dorit să învețe o meserie. Încă de la început, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara a fost partenerul companiei.

Viitorii meseriași vor avea parte, pe lângă susținerea și implicarea aduse de mentorii lor în deprinderea abilităților necesare acestor meserii și de bursă lunară (de 600 de lei) din partea statului și din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare gratuită în cantinele companiei, cazare și/sau transport gratuit pentru elevi, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

În ceea ce privește stagiile, la finalizarea celor 3 ani de pregătire teoretică (la liceu) și practică (la companie), ei au șansa să se angajeze pe poziții de tehnician sau operator în zona de producție. În plus, tinerii își pot continua studiile la seral, iar apoi la facultate, finalizarea studiilor superioare însemnând noi posibilități în carieră, precum avansarea pe un job de inginer.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Pride TM blochează sâmbătă circulația pe mai multe străzi din Timișoara, dar și sub pasajul Michelangelo

Mai multe străzi din oraș vor avea circulația închisă, sâmbătă, pentru desfășurarea marșului Pride TM.…

2 ore ago

Săptămâna viitoare se toarnă stratul final de asfalt pe Calea Stan Vidrighin

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Timișoara ultimilor ani se apropie de…

7 ore ago

Muzeul Național al Banatului face ultimele pregătiri pentru cea mai nouă ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade

Mai e puțin mai mult de o săptămână până când în zona centrală a Timișoarei…

7 ore ago

După faptă şi răsplată! Trei alb-violeți au fost convocați la naționala de juniori

Trei handbaliști de la Centrul de juniori al clubului SCM Poli Timişoara s-au prezentat în…

7 ore ago

CSC Dumbrăviţa intră în cantonament de astăzi la Sântămăria-Orlea

Divizionara secundă CSC Dumbrăviţa ajunge astăzi în Ţara Haţegului, la Sântămăria-Orlea, unde va efectua perioada…

10 ore ago

Ştire pentru cei săraci cu duhul. În Timişoara au început înscrierile pentru casele de 35.000 de euro

Vreţi o casă la doar 35.000 de euro? Doriţi credite cu dobândă zero? Vreţi reducerea…

10 ore ago