Politica

Încep „execuţiile” în PNL Timiş. Dănuţ Groza va fi exclus din partid. E doar primul

Vineri, în prima şedinţă a BPJ a PNL Timiş, convocată după alegeri, va fi exclus din partid Dănuţ Groza, fost lider de facto al filialei în perioada în care Alin Nica era preşedinte. Este prima „execuţie” politică din PNL Timiş după rezultatele catastrofale de la alegerile din 9 iunie.

Abia la finalul acestei săptămâni, PNL Timiş va face prima analiză a rezultatelor alegerilor locale şi parlamentare din 9 iunie. Se va întâmpla vineri, 19 iulie, de la ora 11.00, atunci când a fost convocată o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), care urmează să fie prezidată de preşedintele interimar, Vasile Blaga. De amintit că PNL Timiş a avut rezultate cvasi-dezastruoase la alegerile locale, situându-se pe locul 35 între filialele judeţene ale partidului din acest punct de vedere.

Potrivit unor surse din partid, primul „ţap ispăşitor” al pierderii alegerilor a fost depistat în primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, care urmează să fie exclus din partid. De altfel, şi în convocarea şedinţei, la punctul II se face referire la el: Analiza abaterilor de la Statutul si Codul Etic pentru domnul Groza Dănuț. Propunere sancţiuni”. Potrivit unor surse din partid, această excludere a fost solicitată de conducerea centrală a partidului. Un fel de spălare pe mâini a la Pilat din Pont, pentru liderii locali. Oficial, lui Groza i se va imputa faptul că a fost prezent, în campania electorală, fiind şi filmat, la lansărilor unor adversari ai candidaţilor PSD-PNL, exemple fiind Şandra sau Dudeştii Noi. Neoficial, el s-a numărat prinre cei care au organizat două întâlniri informale ale primariulor PNL, în cadrul cărora s-a vorbit despre schimbarea actualei conduceri a PNL Timiş.

Dănuţ Groza este unul dintre cei mai vechi primari PNL, via PDL, iar în  timpul preşedinţiei lui Alin Nica a fost secretar general al PNL Timiş, funcţie din care a demisionat odată cu plecarea lui Nica. Mai mult, el a fost liderul de facto al filialei, Nica implicându-se prea puţin în chestiunile politice. Potrivit unor surse, după Groza vor mai fi execuţii în filială. “Toate la timpul lor”, a afirmat unul din liderii actuali ai PNL Timiş.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sute de mii de ţigări scoase de pe piaţa neagră de poliţişti. Doi traficanţi, duşi la audieri

Polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

O oră ago

Începe „The Galactic Imaginarium Film Festival”

Mâine, 13 sept. 2024, de la ora 16:00, la Galeria Bastion 3, va începe „The…

O oră ago

S-au efectuat primele teste pe liniile de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin/FOTO

Primele tramvaie au circulat, după mult timp, pe Calea Stan Vidrighin. Nu au fost decât…

2 ore ago

Atacul ransomware asupra infrastructurii IT a Primăriei Timișoara a fost efectuat printr-un scaner și un calculator neprotejate

Primarul Timișoarei spune că doar 0,3% din datele deținute de municipalitate în sistem digital ar…

4 ore ago

Report de peste cinci milioane și jumătate de euro la Loto 6 din 49

Dacă te simți norocos... Reportul la Loto 6/49 la categoria I este de peste 5,63…

5 ore ago