Încep „execuţiile” în PNL Timiş. Dănuţ Groza va fi exclus din partid. E doar primul

Vineri, în prima şedinţă a BPJ a PNL Timiş, convocată după alegeri, va fi exclus din partid Dănuţ Groza, fost lider de facto al filialei în perioada în care Alin Nica era preşedinte. Este prima „execuţie” politică din PNL Timiş după rezultatele catastrofale de la alegerile din 9 iunie.

Abia la finalul acestei săptămâni, PNL Timiş va face prima analiză a rezultatelor alegerilor locale şi parlamentare din 9 iunie. Se va întâmpla vineri, 19 iulie, de la ora 11.00, atunci când a fost convocată o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), care urmează să fie prezidată de preşedintele interimar, Vasile Blaga. De amintit că PNL Timiş a avut rezultate cvasi-dezastruoase la alegerile locale, situându-se pe locul 35 între filialele judeţene ale partidului din acest punct de vedere.

Potrivit unor surse din partid, primul „ţap ispăşitor” al pierderii alegerilor a fost depistat în primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, care urmează să fie exclus din partid. De altfel, şi în convocarea şedinţei, la punctul II se face referire la el: Analiza abaterilor de la Statutul si Codul Etic pentru domnul Groza Dănuț. Propunere sancţiuni”. Potrivit unor surse din partid, această excludere a fost solicitată de conducerea centrală a partidului. Un fel de spălare pe mâini a la Pilat din Pont, pentru liderii locali. Oficial, lui Groza i se va imputa faptul că a fost prezent, în campania electorală, fiind şi filmat, la lansărilor unor adversari ai candidaţilor PSD-PNL, exemple fiind Şandra sau Dudeştii Noi. Neoficial, el s-a numărat prinre cei care au organizat două întâlniri informale ale primariulor PNL, în cadrul cărora s-a vorbit despre schimbarea actualei conduceri a PNL Timiş.

Dănuţ Groza este unul dintre cei mai vechi primari PNL, via PDL, iar în  timpul preşedinţiei lui Alin Nica a fost secretar general al PNL Timiş, funcţie din care a demisionat odată cu plecarea lui Nica. Mai mult, el a fost liderul de facto al filialei, Nica implicându-se prea puţin în chestiunile politice. Potrivit unor surse, după Groza vor mai fi execuţii în filială. “Toate la timpul lor”, a afirmat unul din liderii actuali ai PNL Timiş.

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (iulie 17th, 2024 at 12:52 )

Dupa rezultatele obtinute la alegeri care se datoreaza in mare parte deciziilor conducerii centrale cat si celei interimare de la judet si oras trebuie sa cada niste capete. Evident nu este urmarita inlaturarea vinovatilor sau a personajelor insalubre pentru a primeni filiala ci mai degraba plata unor polite si transmiterea unui avertisment celor care nu sunt de acord cu conducerea si probabil impunerea unor candidati la parlamentare de la centru. Probabil vor urma alte rezultate dezastruoase care vor fi prezentate ca un succes daca PNL va fi cooptat la guvernare.

ion a spus: (iulie 17th, 2024 at 13:04 )

Conducerea PNL Timis nu a fost mai buna sau mai proasta decat conducerea PNL la nivel national. Poate ca Groza se va muta la PSD. Asa va mai „racola” PSD inca un primar. In rest pot sa puna pe cine vor sef la PNL Timis, fiindca nu se va schimba nimic. PNL a pierdut multa imagine in Timis. Nu cred ca mai poate recupera.

dan a spus: (iulie 17th, 2024 at 13:51 )

ooooo, daaaaaa. PNL a pierdut multa imagine in Timis incepand cu ianuarie 1990 cand oamenii a facut efectiv praf capitalul de imagine al Timmisului de dupa Revolutie. Fraieri noi ca i-am votat ca sa ii pastram la butoane pe niste incapabili si incompetenti care nu au resut niciodata sa atraga investiiti guvernamentale in judet si au intretinut always un spirit de fronda pagubos pt judet, la adresa ordonatorilor de credite. Un amarat de PTF la cenad pt trafic mic (domnule Coifan si faniilor dumneavoastra, haideti explicati-ne cum nu se poate face nimic pt ca ungurii nu au vrut in conditiile in care aradul are 4 PTF pt trafic greu). E prea putin dragi liberali pt oretentiile si potentialul unui judet ca si Timisul. Reset si afara cu voi. Alin Nica le-a pud bomboana pe coiva prin incompetenta si lipsa de colaborare cu Simons si Grindeanu in ultimii 4 ani. Pt a te dezvolta in Romania trebuie sa lucrezi cu Guvernul, e pacat ca din cauza incompetentei si lipsei de cooperare a unor nimicuri sufera judetul. Credeti ca Clujul are o problema cu a colabora cu Guvernul cat timp isi fac acum metrou ?

@dan a spus: (iulie 17th, 2024 at 14:14 )

A coopera cu PSD nu inseamna ca tu te angajezi sa construiesti un drum iar acestia se angajeaza sa deschida un punct de frontiera ci in schimb cer functii si sinecuri in aparatul bugetar unde respectivele persoane isi vor face de cap pentru a obtine beneficii personale si pentru partid. Timpul va arata asta cu varf si indesat pe masura ce Simonis isi va consolida pozitia de baron local incolacind institutii in tentaculele PSD. De altfel si PNL face acelasi lucru, fapt constatat de Drula la ministerul transporturilor. Nica nu a dezvoltat un astfel de sistem la nivel local ceea ce i-a produs caderea pentru ca daca ne uitam pe rezultatele alegerilor baronii locali si-au pastrat functiile cu mici exceptii unde cei din PNL au fost inlocuiti cu cei din PSD.

Turak a spus: (iulie 17th, 2024 at 15:16 )

Unirea cu pesedeul a adus dezastrul
Nimeni nu vrea să vadă….

La Occident, birjar liberal !!! a spus: (iulie 17th, 2024 at 15:40 )

Mai întâi, au executat toți liberalismul (pe care-l urăsc visceral!), apoi PNL-ul (o carcasă goală ca toba galeriei lui Poli de pe vremuri) și-acum ce să facă? Să muncească nu le vine, să facă politică adevărată nu știu (și nici nu concep), să slujească pe cineva pe care-l urăsc (cetățeanul) este absurd pentru că asta ar însemna să nu mai respire prin furat. Și-ar muri sufocați.
În concluzie, au același comportament ca șobolanii claustrați la comun: se mănâncă între ei. Un teatru foarte ieftin și ridicol prin care niște interlopi se chinuie să îmbrace niște acțiuni de forță cimpanzeică, care n-au nimic cu ideologia, ori morala, ori Dumnezeu, în hainele prea strâmte ale acțiunii, politice. Cam ca președinții africani care asortau costumul european și cravata cu căciula din blană de leopard și evantaiul din pene de păsări rare. Și mai asortau cu încă ceva ce nu prea se ghicește la PNL: cojones. Nici nu pleacă bine un dulău din București spre Timișoara, că se declanșează reflexul de pișu’ la cățeii peneliști din Timișoara. Până la urmă, o să ajungem să credem că Laszlo Tokes a fost un popă răspopit din Ferentari și că apogeul revoluțiunii din 1989 a fost mizeria de Declarație de la Podul Înalt. Că de-aia-s Timișoara și Timișul fief-uri liberale, nu ?

Nandi a spus: (iulie 17th, 2024 at 16:30 )

PNL, este partidul călăilor, ucigașilor poporului Român!
Asta au făcut în plandemie!
Dumnezeu să-i despartă de ce au mai drag pe lumea aceasta,de copii lor!

@dan a spus: (iulie 17th, 2024 at 17:11 )

Dane, persiști în dezinformare cu intenție. Te tot legi de Coifan și PTF Cenad. Dacă te-ai uita pe hartă ai vedea ce lungime de frontieră cu Ungaria are Timișul și cât are Aradul. Ai înțelege de ce ei au 4 și noi 1 (cu perspectiva ca în 2026 să se deschidă și PTF Beba Veche, tot pentru trafic ușor. Traficul greu va fi direcționat peste noul pod care conectează comunele Cenad și Apatfalva. Proiectul este aprobat și finanțat de UE. Județul Timiș are în schimb 5 PTF cu Serbia. Este o realitate! Dacă însă, în ciuda tuturor evidențelor, îl tot ataci pe Coifan cu care nu știu ce ai de împărțit, înseamnă că ai o problemă gravă. Se numește mania persecuției! Tratează-te!

Galman a spus: (iulie 17th, 2024 at 22:42 )

PNL Timiș este un partid falimentar ,un partid al capetelor plecate,un partid îngenuncheat de cei din PDL și apoi de PSD și acum de ambele partide ,,prietene,,care le oferă,,ajutor sovietic,,
PDListii s-au ascuns în PNL și acum distrug partidul împreună cu cei intrați pe repede înainte.Ciucă (militar de carieră,APV-ist)nu poate fi liberal .Blaga nu e liberal și nu poate fi vreodată,e pe linia Ciucă -Basescu și nu e greu de înțeles asta.Daca liberalii din Timiș nu elimină pe Blaga și pupincuriștii lui puși de la centru să conducă dictatorial pe bază de indicații prețioase vor dispărea în scurt timp așa că PNȚ.

@@dan a spus: (iulie 18th, 2024 at 00:06 )

Cu astfel de baieti in judetul Timis avem explicatia pt care din judetul 1 ca potential economic dupa Revolutie am ajuns sa pierdem enormn de mult teren in competitia interna cu clujul. Pt ca le gasim totvdelulbde scuze la incompetentii galbeni in loc sa ii evaluam obiectiv dupa proiecte. Pai nu mai tarziu de campania din 2020 nica si groza si coifan ne explicau cum vor dezpantui potentialul Timisului prinndeschiderea unui pod peste mures si PTF la cenad. Nu au facut nimica, de unde si numele de alin NIMICA. Sibpe alin de la dudesti nu l-a ajutat cu nimic ca la pus ca si consilier pe coifan, fost presedinte Cjt. Coifan nici ca presesinte cu 20 de ani inainte nu a reusit nimica, cum sa reuseasca sa il sfatuiasca acum pe alin despre ce trebuie pt dezvoltarea Timisului ? De fapt la coifan e suficient sa te uiti cum merge prin oras cu bicicleta ca sa iti dai seama ca nu a avut deloc anvergura de presedinte cjt. Si mai grav pt el, a si facut parte din grupul parlamentar de prietenie Ro – Hu. Nu a reusit nimica nici acolo, ce l-a impiedicat sa creeze podul peste Mures, chiar daca Timisul are granita cu Hu de 5 ori < decat Ar ? Ma incompetentilor galbeni (deschizator de drum coifan, continuat ostaficiuc, draganescu, borza si niMIca) ce vina au investitorii dinbzona sannicolau ca i-ati izolat ?

Lazu a spus: (iulie 18th, 2024 at 12:18 )

Le dorim moartea totala a PNL care e PSD 2.

Lia a spus: (iulie 18th, 2024 at 22:37 )

@Dan JEBELUL vine acum dupa tine nino nino

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 4. Două echipe rămân cu maximum de puncte după trei runde

Ultimul weekend din august a însemnat şi etapa a treia din Divizia D Timiş, o rundă care a programat meciuri spectaculoase, cu multe goluri marcate în cele opt partide. În urma rezultatelor din această etapă, doar principalele favorite la locul 1 rămân cu victorii pe linie. Cel mai interesant duel al rundei s-a disputat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 4. Două echipe rămân cu maximum de puncte după trei runde
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

O persoană din Timișoara e în topul național al celor care nu și-au declarat veniturile la Fisc

Peste 13 milioane de lei obținuți și nedeclarați i-au fost calculate de Agenția Națională de Administrare Fiscală unui timișorean, poziție care îl clasează pe locul 3 la nivel național în topul “uitucilor” fiscal. Din nou, suntem ”surclasați” de București și Cluj. Astfel, o persoană din București ar fi fost descoperită cu suma de 20,9 milioane...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O persoană din Timișoara e în topul național al celor care nu și-au declarat veniturile la Fisc

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Doliu pe şoseşle din Timiş. A noua lună a anului a debutat cu un accident moral. Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, a condus un autoturism pe DJ 681, în localitatea Surducu Mic, iar la un moment dat, într-o curbă la stânga a intrat în coliziune cu un imobil de pe strada Principală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal în Surducu Mic
La data de 1 septembrie 2024, în jurul orei 12:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că în interiorul unui exacavator parcat pe marginea părții carosabile, în Dumbrăvița, la ieșire înspre A1, se află o persoana posibil decedată. Ajunși la fata locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Descoperire macabră într-un excavator
Ziua a doua la CODRU Festival ‘24 a continuat să impresioneze participanții, oferind momente unice și show-uri de excepție. 30.000 de oameni au trăit intens fiecare moment al concertelor din Pădurea Verde, pe terenul fostei Grădini Zoologice din Timișoara. Unul dintre momentele cele mai așteptate ale serii a fost show-ul celor de la Faithless, care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Faithless, Patrice și Wilkinson au electrizat publicul! Încă o zi de mare succes la CODRU/FOTO
Suma de 57 de milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile, a fost investită în spitalele publice din Regiunea Vest prin Programul Sănătate, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Alocările de bani pentru acest sector continuă. Nouă proiecte de importanță acută pentru regiune, în domeniul medical, inițiate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, respectiv Programul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nouă proiecte de modernizare a unităților medicale publice din Regiunea Vest beneficiază de 57 de milioane de lei, fonduri europene nerabursabile
Peste 13 milioane de lei obținuți și nedeclarați i-au fost calculate de Agenția Națională de Administrare Fiscală unui timișorean, poziție care îl clasează pe locul 3 la nivel național în topul “uitucilor” fiscal. Din nou, suntem ”surclasați” de București și Cluj. Astfel, o persoană din București ar fi fost descoperită cu suma de 20,9 milioane...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O persoană din Timișoara e în topul național al celor care nu și-au declarat veniturile la Fisc
După ce dimineaţa Baia Mare a învins în prima semifinală Dinamo cu 20-10, dupa masă în Ronaţ, aproape 1000 de oameni au venit să vadă meciul dintre liderul sezonului regulat SCM USV Timişoara şi Steaua, în cea de-a doua semifinală. Şi a fost o adevărată încleştare a titanilor. Steaua, neavând ce să piardă şi după...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Am tremurat, am suferit, ne-am chinuit, dar împreună mergem în finală! Timişoara învinge Steaua în semifinala campionatului de rugby
CODRU Festival ‘24 a debutat spectaculos, atrăgând peste 25.000 de participanți la Pădurea Verde, în noua locație de pe terenul fostei Grădini Zoologice. În prima seară a festivalului au urcat pe scenă artiști de renume internațional și local, printre care trupa britanică Editors, care, deși aveau blocate echipamentele la granița cu Bulgaria, au ales să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CODRU a debutat spectaculos, cu peste 25.000 de oameni din prima zi/FOTO
Mai bine afară decât pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa demonstrează că este o formaţie redutabilă pe teren străin, chiar mai puternică decât este pe teren propriu. Gruparea bănăţeană, aflată de o săptămână pe drumuri a obţinut o victorie preţioasă la Focşani, 1-0. Prima repriză disputată pe stadionul Milcovul a fost echilibrată. Nu s-au înregistrat multe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa obţine trei puncte importante la Focşani după un autogol hilar
Top