Primarii PNL din Timiş au avut o nouă întâlnire, de această dată fiind invitaţi edili din toate taberele. Concluzia la care au ajuns a fost aceea că actuala conducere interimară impusă de la Bucureşti, respectiv Vasile Blaga – judeţ şi Cristian Buşoi – Timişoara, trebuie să plece acasă. La întâlnire a ajuns, fără să fie invitat, deputatul Marilen Pirtea, un fel de locţiitor al lui Blaga la conducerea PNL Timiş.
Nu mai puţin de 29 de primari PNL dintr-un total de 38 s-au întâlnit într-o nouă şedinţă informală şi nu la sediul partidului, ci într-un hotel din oraş. Întâlnirea a fost convocată de aşa-numiţii primari dizidenţi din filială, dar spre deosebire de prima reuniune, acum au fost invitaţi toţi edilii, indiferent de tabără, fiindcă în PNL sunt acum mai multe aripi şi aripioare.
Obiectivul întâlnirii, chiar dacă aceasta a fost neoficială, a a fost o analiză a rezultatelor alegerilor. De menţionat că PNL Timiş n-a avut până acum, la trei săptămâni de la alegerile locale, nicio şedinţă de analiză, ci doar o întâlnire informală la un şpriţ. Concluzia a fost că PNL a fost marele perdant ale alegerilor locale, iar primul lucru care trebuie făcut este demisia/demiterea celor doi lideri impuşi de la centru: Vasile Blaga – preşedinte PNL Timiş; Cristian Buşoi – preşedinte PNL Timişoara.
„Cineva trebuie să-şi asume acest eşec. Actuala conducere de la centru trebuie să-şi asume pierderea alegerilor şi să plece acasă”, a declarat penrtu deBanat un participant la întâlnire
Din 29 de primari prezenţi doar cinci nu au fost de acord cu această soluţie.
De menţionat că, în comparaţie cu alegerile trecute, PNL a pierdut preşedinţia CJ Timiş, Primăria Lugoj şi un scaun de viceprimar al Timişoarei. Per total, din 47 de primării câştigate în 2020, PNL a ajuns acum la 38 de primării. Scorul scos de liberalii timişeni îi plasează la coada clasamentului organizaţiilor din ţară, respectiv locul 35.
De asemenea, s-a mai discutat ca pe viitor să nu mai fie acceptaţi candidaţi impuşi de la Bucureşti, menţionându-se că din 2012 au fost mai mulţi astfel de „Agamiţă Dandanache”: Ben-Oni Ardelean, Alina Gorghiu, Pavel Popescu etc. De altfel, Blaga şi Buşoi susnt suspetaţi că au venit în Timişoara doar pentru a primi locuri eligibile pe liste.
Haideţi să recunoaştem că Simonis conduce acum şi PNL Timiş
Fără să fie invitat, la şedinţă a apărut şi deputatul Marilen Pirtea, apropiat al lui Vasile Blaga, de la care a preluat mai multe prerogative. El a afirmat că pentru eşecul de la alegeri singura vinovată este fosta conducere a PNL Timiş, exercitată de tandemul Alin Nica – Dănuţ Groza. El a spus că, dacă nu venea Blaga de la Bucureşti, mai mulţi primari plecau la PSD.
El a fost întrerupt de Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, care i-a întrebat pe cei din sală care avea de gând să plece la PSD.
Ulterior primarii prezenţi i-au reproşat lui Pirtea complicitatea actualei conduceri cu PSD.
“S-a luat până acum o decizie în PNL Timiş fără aprobarea lui Fredi Simonos (preşedintele PSD Timiş – n.a.)? Haideţi să recunoaştem că Simonis conduce acum şi PNL Timiş”, a afirmat un primar, fiind aprobat de majoritatea celor prezenţi
“Dacă vom continua să ne tot minţim, o să ajungem să spunem că am câştigat alegerile la Timişoara, fiindcă Robu a luat mai multe voturi decât acum patru ani”, a spus un alt primar.
De menţionat aici că există o mică grupare în PNL Timiş care solicită ca, în numele celor 40.000 de timşoreni care l-au votat, Nicolae Robu să primească locul I pe lista de Senat la alegerile din toamnă.
Tot Pirtea a pus pe tapet nominalizarea viitorului vicepreşedinte al CJ Timiş din partea PNL. Până acum şi-au anunţat intenţia Alin Popoviciu (mare favorit), Ciprian Bogdan, Lucian Blaga şi Marcel Avram.
„De ce să ne batem noi capul, că oricum Fredi va numi şi vicepreşedintele din partea noastră”, a fost reacţia din sală, sugerându-se că liderul PSD îl vrea pe Popoviciu.
Comentarii prin facebook