Eveniment

Vârșețul îi așteaptă pe timișoreni la Vinovest și la Festivalul Cununa Vârșețului/FOTO

Un număr de 60 de expozanți din întreaga zonă se află, vineri și sâmbătă, la Vârșeț, unde are loc ediția a 18-a a Vinovest. O comisie de oenologi va stabili și care este cel mai bun vin prezentat în cadrul evenimentului

Conform organizatorilor, producătorii provin din Serbia, Ungaria, România, Bulgaria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Moldova. Organizatorii estimează numărul celor care vor vizita festivalul la circa 10.000 de persoane. Festivalul Vinului VINOFEST, ajuns la cea de-a 18-a ediție,  va dura două zile, în 5 și 6 iulie, programul manifestării fiind între orele 19:00 și 24:00. Atmosfera festivalului va fi întreținută permanent de programe artistice și de divertisment susținute de mai multe orchestre tradiționale de tamburași, au anunțat organizatorii, în cadrul unei conferințe la Timișoara.

Pe parcursul vizitei la Vârșet, oaspeții au posibilitatea de a a vizita podgoriile și cramele din zonă, să deguste vinuri, să încerce mâncare tradițională și să exploreze atmosfera aparte a orașului, să se piardă printre străduțele tipice Banatului sau să urce pe Cula Vârșețului până la cetatea medievală.

Tot la Vârșeț, de duminică se va deschide și festivalul Cununa Vârșețului. Acesta se desfășoară între 7 și 10 iulie, prima zi fiind rezervată repetițiilor la care se poate asista, iar cele două zile următoare fiind dedicate programelor artistice susținute de ansamblurile și formațiile participante.
În cei 30 de ani de la înființare, la festivalul internațional de folclor „Vršački venac”, Cununa Vâșrșețului, au participat aproximativ 700 de ansambluri din întreaga lume: Spania, Franța, Slovacia, Cehia, Polonia, Georgia, România, Macedonia , India, Mexic, Republica Srpska, Muntenegru Gore, Canada, Moldova, Ucraina, Rusia, Ungaria, Slovenia, Turcia, Grecia, Cipru, Coasta de Fildeș, Bulgaria, Afro-Columbia, Croația, Sri Lanka, Bulgaria.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pun la cale un parteneriat ce are finanțare asigurată deja de doi ani

La aproape doi ani de la semnarea contractului de finanțare, primăriile din Timișoara, Becicherecu Mic…

41 de minute ago

Oamenii de afaceri din Timiș, invitați în Moldova

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Dubițkaia Tatiana Anatol, viceprimar…

58 de minute ago

Proiectul de modernizare al complexului Dacia e aproape de aprobarea în plenul Consiliului Local

Mai e un singur pas până când indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea complexului sportiv Dacia vor…

O oră ago

OMD invită timișorenii să se simtă bine fără prea multe bătăi de cap

Organizația de Management al Destinației Timișoara a pus la cale un nou eveniment destinat localnicilor.…

O oră ago

Expoziţie specială dedicată studenților-arhitecți de la UPT: munca de un an, reunită în Future Days

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a reluat în această săptămână,…

O oră ago

Robi Mikloş revine în poarta Dumbrăviţei

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa anunţă revenirea portarului Robert Mikloș, care a semnat un…

2 ore ago