Economic

Sorin Grindeanu, pe șantierul autostrăzii cu tuneluri pentru urși: ”Mobilizarea este una foarte bună și va continua să fie și mai bună”/FOTO

Pe șantierul tronsonului lipsă din autostrada Lugoj – Deva se lucrează, mobilizarea e bună, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a vizitat șantierul, sâmbătă dimineața. Mai mult, el e superoptimist și crede că investiția se poate termina chiar înainte de termen, deși toate opiniile celor care discută pe tema infrastructurii din România sunt că termenul va fi depășit și de va pierde finanțarea prin PNRR.

Progresul lucrărilor e la aproximativ cinci la sută, nu e unul relevant, având în vedere că de abia au început. Totuși, organizarea de șantier e impresionantă, în zonă a fost ridicat un minicartier din containere de locuit pentru muncitori, iar utilajele de construcție și aprovizionare cu materiale circulă permanent.

”Într-o desfășurare cât se poate de bună, vă spun că țin foarte mult și eu și toți bănățenii ținem foarte mult la acest tronson să fie gata mai repede decât decât e termenul limită. De ce? Pentru că include necesitatea pe care o știm cu toții. Eu cred că e o rușine ceea ce s-a întâmplat aici în acești ani. Dați-mi voie în câteva secunde să vă spun experiența mea personală legată de acest tronson. În 2017, în prima parte eram prim-ministru, ministrul Transporturilor, cred că era Răzvan Cuc am întrebat într-o ședință de Guvern cum e cu această această bucată lipsă. A spus toată istoria pe care nu vreau să o re-iau, cea cu pasajele cu urșii, cu toate lucrurile pe care pe care le știm cu toții. Cert este că am venit ministru al transporturilor peste 4 ani, în 2021 și lucrurile nu știu exact în aceeași situație cum au fost lăsate atunci. Am reușit, eu zic destul de repede, și pentru asta vreau să-i felicit pe cei de la CNAIR să organizăm licitație, să facem proiectare plus execuție, pentru că aici nu se putea altfel, fiind acele discuții vechi cu SF-ul și toate lucrurile care țin de buna desfășurare a unui proiect și cel mai important lucru e că s-a reușit. ”, a declarat Grindeanu.

Oricine va deveni noul ministru al Transporturilor nu va scăpa de presiune pentru a duce treaba la final. Acum, acolo lucrează un constructor serios, care face treabă, a spus ministrul.

”Câștigătorul acestei licitații e o companie care îți face foarte bine. Asta este un lucru care mă face optimist. Am văzut, puteți vedea, puteți merge și mai încolo. Vedeți că mobilizarea este una foarte bună și va continua să fie și mai bună. Acuma nu pot să nu spun, fiindcă e un lucru pe care cu toții eu astăzi o să-l trăiesc. Merg, o să merg cu mașina spre București și sigur acest acești 10 km, să spunem, lipsă, te încurcă foarte mult. Mai am și în afară de voi, de noi, de bănățeni, mai am și mulți mulți oameni care circulă cu cu mașinile. Este rușine pentru noi. De aceea, oricine ar veni în noul Guvern, fiindcă vom avea un nou Guvern începând cu decembrie, o să beneficieze de presiunea pozitivă a mea și a celorlalți colegi ai mei pentru ca acest proiect să nu fie lăsat deoparte. Asta e foarte, foarte important”, a continuat Sorin Grindeanu.

Optimismul său e maxim, s-ar putea ca lucrarea să fie gata înainte de termen.

”Suntem la 5, 6, 7 %, dar din acest moment pot să spun, în urmă cu cam o lună s-a început efectiv în forță. Ieri au venit și partenerii bosniaci, știți că aici este o asociere între între compania românească și o companie din Bosnia. Au venit și ei cu utilaje, cu oameni și vor veni în perioada următoare în perioada următoare cu cu și mai multe echipamente, astfel încât să se termine odată această această lucrare. Așa că termenul este acel final de an 2026. Eu îi cunosc foarte bine pe cei de la compania românească, nu știu pe pe bosniaci, dar cred că putem termina înainte de termen”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Reabilitarea căii ferate Lugoj – Timișoara a ajuns la 12% din total

Constructorul spaniol care se ocupă de reabilitarea căii ferate între Lugoj și Timișoara Est a…

4 ore ago

Călin Dobra a depus jurământul pentru funcția de primar al Lugojului

De sâmbătă, Lugojul nu mai este un oraș neguvernat de un primar numit și ales…

5 ore ago

E gata, tramvaiele circulă din nou pe Calea Stan Vidrighin

Au trecut aproape trei ani de când circulația tramvaielor pe Calea Stan Vidrighin a fost…

5 ore ago

Victorie mare pentru Dumbrăvița, la „centenarul” lui Cosmin Stan

Etapa a X-a a Ligii a 2-a a consemnat o victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa,…

6 ore ago

UPT, angrenată într-un proiect internaţional îndrăzneţ ce are ca temă implementarea simbiozei industriale

Într-o lume în care tranziția către o economie verde devine tot mai urgentă, proiectul CATALYST…

7 ore ago

SCM Timișoara se pregătește la Buziaș pentru Sibiu. Jucători răciți din cauza frigului din sala C. Jude

Prim-divizionara de baschet SCM Timişoara se antrenează astăzi și mâine la Buziaș și apoi pleacă…

7 ore ago