Categories: Ultima ora

ADP, „expulzată” din Timişoara

Administraţia Domeniului Public nu a mai prins, de la începutul anului, niciun contract în Timişoara. S-au făcut deja disponibilizări şi, dacă situaţia continuă, o întreagă secţie ar putea fi închisă. Directorul ADP susţine că nu poate face faţă concurenţei din oraş, aşa că şi-a mutat activitatea în comune.

ADP, firma de casă a Primăriei Timişoara, nu are niciun contract pe parte de construcţii cu administraţia locală. Situaţia este aceeaşi de la începutul anului. Pentru toate lucrările, chiar dacă e vorba de reparaţii la şcoli, grădiniţe, spitale sau orice alte imobile ale administraţiei, primăria colaborează cu firme private. Totul se joacă la licitaţii, unde ADP pierde de fiecare dată, în faţa altor societăţi cu preţuri mai mici.

„Evaziunea fiscal pe piaţa construcţiilor este imensă. De fiecare dată când fac ofertele, preţurile noastre sunt un pic peste cele ale privaţilor. Ei plătesc cu salariul minim pe economie, folosesc materiale ieftine, dacă e la mijloc şi munca la negru, mă joacă cum vor ei. Anul acesta am refuzat să mai acopăr munca proastă, să repar eu lucrările pe care le-au câştigat alţii la licitaţie, pentru că toate viciile care apar ulterior sunt din vina mea”, spune Liviu Barbu, directorul ADP.

ADP are acum contracte la Reşiţa, la Giarmata sau la Ghiroda. Este vorba despre lucrări de drumuri, pe care execută oameni calificaţi în restaurări de clădiri. La secţia de construcţii civile au fost disponibilizaţi 16 oameni, fiindcă nu a mai fost de lucru pentru ei. „Consilierii locali ne-au forţat să ne specializăm în reabilitarea termică a blocurilor. Afacerea asta este moartă, niciunde în lume statul nu face investiţii în locuinţele private. Anul trecut am restaurat trei clădiri istorice în Piaţa Unirii şi am crezut că anul acesta o să pornească programul româno-german de restaurare a monumentelor”, mai spune Barbu. În aceste condiţii, perspectivele sunt sumbre pentru cei 60 de angajaţi de la secţia de construcţii a ADP, care ar putea fi închisă.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

20 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

45 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago