Categories: SocialUltima ora

S-a sinucis pentru ca nu-si mai putea plati datoriile

Un om de afaceri în vârstă de 58 de ani, din Timişoara, s-a spânzurat pentru că nu mai făcea faţă datoriilor. Vasile Freanț concesionase, de la Primăria Săcălaz, un teren, pentru care avea de plătit 170.000 de lei.

Vasile Freanţ a fost descoperit, vineri, de rude. Omul a cedat nervos după ce, joi, a aflat că Primăria Săcălaz refuză să îl păsuiască la plata datoriei acumulate de pe urma unui teren concesionat în urmă cu trei ani. Împreună cu fratele său, bărbatul concesionase 14.000 de metri pătraţi în zona industrială a Săcălazului, pentru a dezvolta o carmangerie. Din cauza crizei, abia au reuşit să ridice hala aferentă, iar afacerea nu a mai pornit. „Vă daţi seama că nu mi-a fost chiar uşor, ieri (n.r. joi) să vorbesc cu el şi azi dimineaţă să îmi spună vicele că s-a sinucis. Din punctul de vedere a ceea ce i-am propus noi acestui om, sincer, nu pot decât să spun «Dumnezeu să-l ierte», dar problemele financiare pe care şi le-a creat – am înţeles că şi-a vândut casa părinţilor şi şi-a ipotecat casa proprie – nu i le-am creat noi”, a declarat primarul Ilie Todașcă.
În şedinţa de joi, consilierii locali din Săcălaz au votat rezilierea contractelor de concesiune în zona industrială a comunei pentru opt societăţi comerciale cu probleme. Una din ele, SC Spata SRL, firma fraţilor Freanţ, a însumat, din 2009 până în prezent, datorii de 170.000 de lei. În tot acest timp, spune Todașcă, administratorii au solicitat amânare la plata datoriei, dar nu au venit cu banii. „Avem mai multe concesiuni în zona industrială, iar opt firme au acumulat, în doi ani, datorii de două milioane de lei. Una dintre ele este SC Spata, cu o datorie de 170.000 de lei. În şedinţa de consiliu s-a decis rezilierea contractelor cu aceste firme şi acţionarea lor în instanţă pentru recuperarea datoriei. Acest domn (n.r. Vasile Freanţ) a venit în şedinţa de consiliu şi a cerut din nou clemenţă. După alte patru amânări, consilierii nu au mai fost de acord. Firma concesionase un teren de 14.000 de metri pătraţi şi urma să deschidă acolo o carmangerie. Apucaseră să construiască hala. Noi am încercat să discutăm cu administratorul societăţii şi i-am propus să ne cedeze hala, pe care o evaluaserăm la 150.000 de lei. Astfel ar fi scăpat de datorie. O altă variantă propusă a fost aceea de a renunţa la un hectar din terenul concesionat, respectiv la cei 10.000 de metri pătraţi pe care nu exista nicio construcţie, şi pentru care avem de două luni o solicitare de concesiune din partea firmei Superconstruct, care urma să construiască aici o staţie de betoane”, a mai povestit primarul PDL.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

12 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

13 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago