Categories: SportUltima ora

Cine e pe primul loc? Poli e!

Liderul Ligii I, cel puţin până sâmbătă, Ianis Zicu, golgeterul campionatului! Aşa arată  situaţia pentru Poli, după meciul de la Buzău, terminat în zece oameni, dar câştigat cu 2-0.

Dusan Uhrin a început meciul de la Buzău în formula Pantilimon, Helder, Cisovski, Ghionea, Sepsi, Goga, Alexa, Bourceanu, Zicu (81 – Ignjatjievic), Axente (63 – Nikolic)şi Magera. Este acelaşi „11” din partida de pe teren propriu, din etapa trecută, cu Universitatea Craiova. Alb-violeţii au avut o primă repriză destul de ştearsă, în care gazdele le-au fost superioare în mai multe rânduri. Zicu a avut prima mare ocazie în minutul 30, dar nu l-a putut învinge, din două şuturi, pe portarul Stoicescu. Cele două formaţii se gândeau deja la pauză, când Ispir l-a faultat în careu pe Goga, iar arbitrul Colţescu a arătat fără ezitare punctul cu var. Zicu a marcat pentru a paisprezecea oară în această ediţie de campionat şi s-a instalat, cel puţin temporar, pe prima poziţie a clasamentului golgeterilor. A doua parte a meciului a fost mult mai nervoasă decât prima. Poli a aşteptat mai mult în jumătatea proprie, dar a făcut şi faza ofensivă, când acest lucru a fost posibil. În minutul 57, Ianis Zicu a primit cartonaş galben pentru simulare, astfel că jucătorul cel mai în formă al alb-violeţilor nu va juca, peste două săptămâni, la Timişoara, în meciul contra Stelei. Uhrin l-a introdus în teren pe Nikolic în locul lui Axente şi, cu un sfert de oră înainte de final, Poli a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Bourceanu, care ratează şi el meciul cu Steaua. Mutarea antrenorului ceh s-a dovedit inspirată, pentru că, în minutul 83, tânărul atacant muntenegrean a „croşetat” o fază de toată frumuseţea, finalizată cu un gol reuşit de Goga. După acest meci, Poli rămâne singura echipă neînvinsă în Liga I şi urcă, măcar până sâmbătă, pe locul întâi în clasament. Poli a fost ultima dată pe primul loc în Liga I în martie 2010. Timişorenii au urcat în fruntea Ligii I după meciul din Giuleşti, pe care l-au pierdut pe teren cu 0-1, dar l-au câştigat la masa verde.
Poli: Pantilimon (6,5)- Helder (6), Ghionea (6,5), Cisovski (6), Sepsi (6,5)- Alexa (6), Bourceanu (5,5)- Goga (6,5; Luchin ’91), Magera (6), Zicu (6,5; Ignjatijevici ’81)- Axente (6; Nikolici ’63)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

19 minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

52 de minute ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago