Categories: EconomicUltima ora

Poftiți la Vin(Vest)!

De vineri până duminică, Timișoara devine, indiscutabil, capitala vinurilor. Cea de-a opta ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest începe vineri, la Centrul Regional de Afaceri. Va avea loc și un concurs de vinuri, iar pe vizitatorii salonului îi așteaptă o mulțime de surprize.

Sunt 25 de producători, printre aceștia numărându-se domenii și crame mai puțin cunoscute de marele public, care sunt acum gata să se întâlnească, față în față, cu toți consumatorii. Revin la VinVest, după o perioadă de absență, și Cramele Recaș, care au câștigat, în acest an, două distincții importante în lumea vinului. „Micii producători de vinuri își vor deschide sticlele direct în fața consumatorilor, semn că sunt pregătiți să primească aprecieri pentru vinurile lor. Vom avea și vinuri internaționale, din Italia, Austria, Ungaria, Croația, Bulgaria și Republica Moldova. La fel de importantă este și participarea furnizorilor și producătorilor de servicii conexe și accesorii”, spune Lucia Pîrvu, cea căreia i se datorează în exclusivitate acest eveniment atât de important pentru Timișoara și zona de vest a României. Salonul începe vineri, însă concursul de vinuri ia startul mai repede. Vor fi 120 de probe, a căror secretizare a început deja. Competiția propriu-zisă are loc miercuri și joi, urmând ca vinurile câștigătoare, nu mai mult de 30% din total, conform reglementărilor internaționale în domeniu, să-și primească, duminică, medaliile. Pentru prima dată vor fi premiați și oenologii, cărora li se datorează, în mare parte, succesul acestor vinuri.
Salonul de vinuri se deschide oficial vineri dimineață și se încheie duminică după-amiază. Vor fi trei zile pline de evenimente și surprize pentru publicul larg. Biletul de intrare costă 10 lei, fiecare plătitor primind, la intrare, un pahar cu vin. Organizatorii au pregătit câte 1.300 de astfel de pahare pe zi. Nu vor lipsi show-urile gastronomice, puse la cale de Antonio Passarelli, dar și de Uica Mihai, care va prezenta preparate tradiționale bănățene. Duminică, la salon vine Mircea Dinescu, poetul prezentând atât vinurile de pe domeniul său, cât și preparate culinare făcute chiar de el. Vor avea loc, de asemenea, mai multe tombole cu premii interesante, cum ar fi un sejur de zece zile în Grecia sau o cantitate de vin egală cu greutatea câștigătorului. „Din punct de vedere al calității sale, vinul a depășit, în România, calitatea consumatorului. Vinul este și aliment, și terapie, iar fiecare consumator are vinul pe care îl merităm. Cred că merităm mai mult, de aceea e importantă educația băutorului de vin. Aici putem interveni noi”, a conchis Dorin Popa, președintele juriului concursului de vinuri și vicepreședintele Asociației Naționale a Degustătorilor.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

55 de minute ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

O oră ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

2 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago