Categories: AdministratieSocial

Blocul de pe Brailoiu, magnet electoral

La un an şi şapte luni de la explozia de pe strada Constantin Brăiloiu, de când 81 de familii au rămas fără case, şi la două luni de când guvernul a alocat banii pentru reabilitarea imobilului, acesta e în continuare o ruină. Una vizitată însă de politicieni, cu promisiuni electorale şi rugăminţi.

Senatorul Gheorghe David (PDL) şi mai mulţi consilieri municipali democrat-liberali au mers, marţi seara, la blocul de pe strada Brăiloiu, pentru a discuta cu locatarii despre stadiul lucrărilor de refacere a imobilului. David a constatat că, la două luni după ce guvernul a alocat aproape 200.000 de euro pentru reabilitare, imobilul este exact în acelaşi stadiu ca în urmă cu un an şi jumătate. „Din nefericire nu s-a făcut nimic. La această dată, starea imobilului e aceeaşi ca în urmă cu două luni, când s-au aprobat banii. Sigur, acum sunt presiuni şi din partea noastră, şi din partea locatarilor să se mişte lucrurile. Dar există riscul ca la 31 decembrie, banii necheltuiţi să se întoarcă la buget”, a afirmat David.
Locatarii speră. „E aceeaşi situaţia ca acum un an şi şapte luni. Nu s-a făcut nimic. În cursul săptămânii trecute a venit un domn de la primărie, împreună cu proiectanţii să mai facă măsurători, dar lucrarea nu a început încă. Noi am fost bucuroşi când am aflat că s-au alocat banii, dar nu ne vine să credem că în România se lucrează în ritmul acesta. De două luni să nu se mişte absolut nimic”, a spus unul din locatari.
Municipalitatea a anunțat, săptămâna trecută, că proiectul de consolidare a blocului de pe strada Brăiloiu a fost finalizat și au început procedurile pentru licitaţie.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

35 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago