Categories: EconomicUltima ora

Reabilitarea termica majoreaza pretul apartamentelor vechi

Agenţii imobiliari susţin că, în plină criză imobiliară, există locuinţe care se scumpesc de la o zi la alta. Apartamentele vechi reabilitate termic sunt cu până la 20% mai scumpe, arată reprezentanţii www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România. Aceştia au realizat un studiu pe aproape 1.000 de apartamente scoase la vânzare în ultimele două luni.

Cea mai mare diferenţă de preţ între apartamentele vechi reabilitate termic şi cele nereabilitate este întâlnită în București, dar nici Timişoara nu stă departe de acest trend. Aici, preţul de vânzare al unei locuinţe într-un bloc reabilitat termic trece lejer de 1.000 de euro pe metru pătrat. Astfel, dacă preţul mediu solicitat pentru un apartament vechi cu două camere nereabilitat, cu o suprafaţă utilă de 50 mp, este de aproximativ 49.000 de euro, proprietarii unor apartamente reabilitate termic cer, în medie, 52.000 de euro. “Eliminând preţul şi amplasamentul unei proprietăţi, conform unui studiu realizat de imobiliare.ro la începutul acestui an, izolarea termică a locuinţei este următorul criteriu în ceea ce priveşte preferinţele cumpărătorilor şi primează vechimii imobilului, existenţei unui loc de parcare sau calităţii vecinilor”, a declarat Adrian Erimescu, directorul www.imobiliare.ro. Potrivit unui studiu al companiei, 55% din potenţialii cumpărători au considerat ca fiind foarte important criteriul izolare termică, 44% au apreciat ca fiind foarte importantă vechimea imobilului, 42% locul de parcare, 40% ar opta pentru o locuinţă nouă, iar pentru 32% dintre cumpărători, prioritară este calitatea vecinilor.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

6 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

6 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

7 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

8 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago