Categories: Zâmbete amare

Partidul Tomberon – caruta aventurierilor politici

Născut într-un tomberon din dispariția Elodiei și dansuri din buric, partidul lui Dan Diaconescu a ajuns la marea performanță de-a fi a treia formațiune politică a țării. Dacă, la început, orice om politic cât de cât normal avea o mare jenă fie și în a pronunța numele acestei formațiuni, acum ambele blocuri politice, USL și ARD, trag cu ochiul spre bizarul partid. (Dacă poți să numești partid o adunătură eterogenă în care și-au făcut loc tot felul de specimene).

Pe de altă parte, nu-i mai puțin adevărat că, în orice țară, și mai ales în perioade de criză, partidele ultra-populiste au aderență în zona electoratului frustrat, limitat intelectual și, în genere, marginalizat. Totuși, parcă în România partidul în cauză e total dus cu pluta, iar electoratul, retard mai numeros decât în alte țări. Un electorat care, de-a lungul timpului, și-a pus speranțe în Vadim Tudor, Gigi Becali, iar acum în Dan Diaconescu.

Iată însă că acum, umflat în sondaje, partidul „domnului Dan” atrage ca un magnet toți refuzații altor partide, oportuniști, aventurieri politici și alți ciudați care mișună în viața publică sau mondenă. În Timiș se aude că „partidul-tomberon” e pe cale de a primi chiar și doi deputați în funcție. Este vorba de Maria Barna (ex-PSD, încă UNPR) și Marius Dugulescu (PDL, ex-PNL, ex-PDL). Ca să nu mai vorbim că printre candidații PP-DD Timiș se mai numără foști parlamentari, precum Mircea Purceld sau Viorel Matei. La fel se întâmplă la nivelul întregii țări, personaje precum Gigi Nețoiu, Antonie Solomon sau Monica Ridzi – ca să dau numai trei nume la întâmplare – urmând să candideze pentru acest partid.

Paradoxal însă, tocmai venirea unor aventurieri politici, cu stagii vechi prin alte formațiuni, face ca acest partid să pară acum cât de cât frecventabil. Dacă rămânea în starea inițială, listele abundau de Elodii, magdeciumeci, toleciumaci, ogici, pensionare-porno și mai știe naiba ce personaje stranii. Fiindcă inițial, Diaconescu afirma că în partidul său vor fi primiți doar cei „virgini” din punct de vedere politic, adică cei care n-au frecventat și alte formațiuni. Evident că a fost o minciună, așa cum și așa-zisul program al partidului este înșiruire de aberații în care n-ar putea crede nici copiii de clasele primare.

Evident că nu cred nici mulți dintre cei care și-au găsit acum locuri cât de cât călduțe de candidați. Și mai clar este faptul că mulți dintre cei care vor candida pentru PP-DD vor pleca în cel mai scurt timp spre alte partide, ceva mai frecventabile. Fiindcă „tomberonul” e bun ca vehicul atâta timp cât te ajută să ajungi în parlament. Apoi redevine același „tomberon” plin de gunoaie urât mirositoare. Or, în perspectiva viitoarelor lupte politice, orice parlamentar va fi de folos. Chit că încă mai miroase a gunoiul în care a stat până a ajuns în parlament. Iar în final „domnul Dan” va rămâne tot cu ciudații care l-au propulsat din menajeria OTV.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago